• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video
author image
Informer.rs

Novinar

23.11.2023

17:20

Napravite preukusno medeno srce! Posni kolač koji se topi u ustima

Printscreen You Tube

Recepti

Napravite preukusno medeno srce! Posni kolač koji se topi u ustima

Podeli vest

Ako volite kombinaciju cimeta, pekmeza i čokolade napravite ovaj izdašan i ukusan kolač, po starinskom receptu.

Meko, sočno i vazdušasto Medeno srce se lako pravi. Obradujte ukućane ili goste ovom poslasticom za koju vam nije potrebno mnogo truda.

Mera za sve sastojke je šolja od 200 ml.

Sastojci:

2.5 šolje bršna
1.5 šolja šećera
1.5 šolja kisele vode (ili mleka)
1 šolja pekmeza od kajsije
2 kašičice sode bikarbone
2 kašičice cimeta
1 kašika kakaa
Premaz:
8 kašika pekmeza od kajsije
100 g čokolade
Glazura:
100 g čokolade
4 kašike ulja

Foto: Printscreen You Tube

 

 

Priprema:

Pomešati brašno, šećer, cimet i kakao

Posebno pomešati kiselu vodu i pekmez. Mešati dok se ne rastopi.

Dodati u to sodu bikarbonu. Promešati.

Sve to pomešati sa suvim sastojcima.

Smesu istresti u pleh veličine 33x23 cm. (Pleh obložiti ili pouljiti)

Masa treba da bude ređa, da se lako sipa u pleh.

Peći kolač u prehodno zagrejanoj rerni, na 200 C. Peći oko 15 minuta.

Izvaditi, premazati pekmezom.

Pekmez treba da bude mekan kako bi se lako mazao.(Ako nije, dodajte u pekmez nekoliko kašika vruće vode)

Preko pekmeza narendajte čokoladu.

Vratite kolač da se peče. Pecite još 15 minuta.

Pečen kolač izvadite iz rerne, Prelijte ga čokoladom koju ste rastopili sa uljem.

Ohladite kolač pre služenja. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!
Live TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!

Prošle sedmice u popularnoj Informerovoj TV emisiji "Na merama" mogli ste, između ostalog, da vidite, kako biznismen iz Ratkova Branko Babić sa Draganom J. Vučićevićem dogovara kupovinu medija Junajted grupe, šta na pijaci pazari ministarka Milica Đurđević Stamenkovski, kakve turustičke aranžmane merka poslanica-blokaderka Biljana Đorđević, gde penzionerske dane provodi nekadašnji lider SPO-a Vuk Drašković…

05.12.2025

10:57

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set