• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Informer.rs

05.12.2023

20:00

Trik za brzo kuvanje pasulja! Uz tajni sastojak gotov za 45 minuta

Shutterstock

Recepti

Trik za brzo kuvanje pasulja! Uz tajni sastojak gotov za 45 minuta

Podeli vest

Samo iskusne domaćice znaju za ovaj trik, a vreme je da ga i vi primenite.

Pasulj je i dalje među omiljenim jelima kod nas, ali domaćice znaju da nije baš jednostavno pripremiti čorbu od pasulja. Postoje različite teorije i trikovi koji ne podrazumevaju potapanje pasulja tokom noći u hladnu vodu.

Jedna od varijanata jeste korišćenje ekspres lonca, koji skraćuje proces kuvanja, i to ne samo kod pasulja. A ako nemate ekspres lonac, onda ćete morati da primenite neki od ovih saveta koje iskusniji kuvari koriste već godinama, piše Krstarica.

Foto: Shutterstock

Jedna od tajni je u sodi bikarboni

Dobro je da kod prvog kuvanja pasulja u vodu dodate jednu kašičicu sode bikarbone. Ostavite pasulj da se krčka najmanje 15 minuta, nakon toga ocedite vodu i dodajte malo ulja. Dobro promešajte, kako biste bili sigurni da je ulje raspoređeno po svakom zrnu.

Dolijte hladnu vodu u odnosu 4:1 prema pasulju, dodajte 50 ml rakije i prokuvajte. Ostavite da se krčka 45–50 minuta i trebalo bi da imate potpuno skuvan pasulj.

Važan je i kvalitet

I na poslednjem mestu, ali ne i po važnosti – vreme kuvanja pasulja zavisi pre svega od njegove vrste i kvaliteta. Nekvalitetan i star pasulj možda se i nikada ne skuva da bi bio kao što treba da bude, nezavisno od vremena koje provede u šerpi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

SPECIJALNI PROGRAM! "Da Vučić nije izgradio puteve, ne bi imali šta da blokiraju": Propao generalni štrajk "oni se hrane incidentima" Uživo
Live TV

SPECIJALNI PROGRAM! "Da Vučić nije izgradio puteve, ne bi imali šta da blokiraju": Propao generalni štrajk "oni se hrane incidentima"

Danas je specijalni program Informer televizije usled najavljenog generalnog štrajka Antisrpske opozicije i studenata. Od ranih jutarnjih sati, na ulicama su naši reporteri koji izveštavaju o situaciji na ulicama. U našem studiju u okviru emisije "Info jutro" koju vodi naša Jovana Radović, prvi gosti koji će komentarisati ovu temu, jeste Đorđe Milićević, ministar bez portfelja, kao i Miša Ilić iz Instituta geopolitičkih studija "Geopolitikon".

24.01.2025

09:27

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Partizanovo zbogom Praji: I taj dan je morao doći...
Košarka

Partizanovo zbogom Praji: I taj dan je morao doći...

I taj dan je morao doći... Dan kada je otišao veliki Praja, saopštio je Partizan i na taj način se dirljivim tekstom oprostio od Dražena Dalipagića, jednog od najvećih igrača u istoriji crno-belih i reprezentacije Jugoslavije.

25.01.2025

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set