• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
author image
Informer.rs

Novinar

06.01.2024

15:30

Isprobajte 3 slana rolata! Idealni su za posnu prazničnu trpezu

Shuterstock

Recepti

Isprobajte 3 slana rolata! Idealni su za posnu prazničnu trpezu

Podeli vest

Ako nemate ideju šta da napravite za posnu prazničnu trpezu, predlažemo vam tri preukusna rolata.

Vreme je posta, pa, bilo da slavite slavu ili želite da obogatite svoju trpezu, slane đakonije su uvek idealno rešenje. Među njima su i izvrsni slani rolati, koji se spremaju jednostavno, lako i brzo.

Isprobajte recepte za tri slana rolata koja se u slast jedu i tokom posta!

Rolat sa spanaćem

Za koru:
16 kašika brašna
400 g obarenog spanaća
400 ml kisele vode
1 prašak za pecivo
kašičica soli
Za nadev
200 g posnog majoneza
5 paprika
pola kilograma krompira (skuvanog)
začini po ukusu

Priprema:

Brašno, prašak za pecivo i so pomešajte, pa dodajte obareni spanać, naseckan na sitno, i kiselu vodu. Pomešajte sve lepo da smesa bude ujednačena.
Smesu podelite na dva dela i pecite dva rolata, svaki na 180° oko dvadeset minuta, ili u zavisnosti od vaše rerne.
Kada se ispeče, prebacite na vlažnu krpu i umotajte je u rolat.
Za fil sjedinite sve potrebne sastojke. Podelite na dva dela.
Prvim delom premažite prvu koru, drugim drugu, pa ostavite u frižider na nekoliko sati, dok ne omekšaju.

Foto: Shuterstock

 

Rolat sa ajvarom

 

Za koru:
8 kašika brašna
200 ml kisele vode
4 kašike ajvara
2 kašičice praška za pecivo
pola kašičice soli
Za nadev
posni majonez (oko 7 kašika)
1 tunjevina
3 kisela krastavčića

 

Priprema
 

Pomešati sve sastojke za koru, sipati u pleh pokriven pek-papirom i peći na 200°.

Kada je pečeno, izvadite i urolajte u vlažnu krpu.

Kada se ohladi, rolat mažite mešavinom posnog majoneza, tunjevine i narendanih krastavčića.

Možete po želji premazati posnim majonezom.

Foto: Shuterstock

 

 

Mimoza rolat
 

Sastojci:
200 g tortilja
3 šargarepe
3 krompira
1 tunjevina
 
plus za marinadu:
1 luk
150ml vrele vode
2 kašike sirćeta
kašičica šećera
pola kašičice soli

 

Priprema:

Luk naseckajte, pospite solju i šećerom, pa sipajte sirće i vodu i marinirajte desetak minuta.

Krompir i šargarepu narendajte na sitno, pa pomešajte sa proceđenim lukom i tunjevinom.

Urolajte u tortilju i umotajte u providnu foliju.

Foto: Shuterstock

 

 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set