• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Autor: Informer.rs

22.04.2024

17:00

Isprobajte tiramisu od jagoda! Osvežavajuće, sočno i kremasto

Shuterstock

Recepti

Isprobajte tiramisu od jagoda! Osvežavajuće, sočno i kremasto

Podeli vest

Verzija slavne poslastice sa jagodama i kokosom se lako pravi, a neodoljivog je ukusa.

Kombinacija maskarpone sira, biskvita i kafe svakako odmah podseća na jedan od najpoznatijih poslasticatiramisu.

Isprobajte drugačiju, prolećnu verziju sa dodatkom jagoda i kokosa.

Sastojci:

50 g rendanog kokosa
500 g jagoda
50 ml soka od pomorandže
50 ml kokosovog mleka
500 g mascarpone sira
50 g - šećer u prahu
1 kašika limunovog soka
50 g - bela čokolada
130 ml slatke pavlake
150 g piškota

Foto: Shuterstock

 

Priprema:

Kokos ispecite na laganoj vatri bez masnoće, često mešajući, dok ne porumeni

Jagode operite, uklonite zeleni deo i ostavite da se malo osuše.

Izrendajte belu čokoladu.

U manju činiju stavite 100 g jagoda i sipajte sok od pomorandže i kokosovo mleko.

Štapnim mikserom izmiksajte jagode u pire dok ne dobijete homogenu smesu.

U činiju srednje veličine dodajte maskarpone sir, šećer u prahu i limunov sok i mikserom sjedinite sastojke.

U posebnoj posudi umutite kremu u čvrst šlag i lagano umešajte u smesu od maskarponea.

Umešajte rendanu čokoladu i 30 g ospe;enog kokosa.

350 g jagoda iseći na sitno i takođe ih umešati u krem.

Na dno pravougaone posude za pečenje stavite piškote i prekrijte ih polovinom pirea od jagoda. Polovinu kreme ravnomerno premazati, pa ponovo poređati sloj poškota

Prelijte ostatkom pirea od jagoda i prelijte preostalim kremom.

Pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider na 3 sata.

Ostatak jagoda prepolovite i premažite preko ohlađenog krema i pospite ostatkom listova kokosa. 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set