• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.05.2024

07:20

Uštipci bez kapi ulja! Mekani kao duša - Vaši najmlađi će ih obožavati!

freepik

Recepti

Uštipci bez kapi ulja! Mekani kao duša - Vaši najmlađi će ih obožavati!

Podeli vest

Ovaj recept bez kapi ulja će vas sigurno oduševiti ako ste volite uštipke. Toliko su preukusni i mekani da će ih vaši najmlađi članovi porodice stalno tražiti.

Kada pomislite na uštipke, prva pomisao vam je ulje. Samo zamislite koliko je samo jedan uštipak kaloričan kada se doslovno "okupao" u tome. 

Ipak, savremene domaćice su shvatila da ne mora uvek sve da se pravi na isti način, te su prilagodile sve zdravijem načinu života. 

Predstavljamo vam uštipke bez kapi ulja iz rerne! Oduševićete se ukusom, a vaši najmlađi će ih sigurno obožavati.

Foto: freepik

 

 

Uštipci bez ulja 

Sastojci:

- Četiri jajeta, 
- jedna kašičica soli,
- 200gr kačkavalja, 
- 100gr brašna, 
- 80gr prezli, 
- jedan prašak za pecivo, 

Priprema: 

Prvo jaja razbijte u činiju i dodajte kašičicu soli, a zatim sve izmutite. Nakon tog dodajte 200 grama kačkavalja i fetu u smesu. Ponovo sve izmešajte pa dodajte i ceo prašak za pecivo, brašno i prezle. Kada ponovo sve promešate dobićete smesu koju ćete moći da oblikujete pomoću kašike i stavite u pleh za pečenje. Gledajte da ispod obavezno imate peh papir kako se ne bi uštipci zalepili. 

Pecite na 200 stepeni 20 minuta dok ne porumene. Prijatno! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!
Live TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!

Evropsko prvenstvo u fudbalu liči na Olimpijske igre u Minhenu održane 1936. U savremenom društvu doživeli smo to da u jednoj navodno demokratskoj državi u sred Evrope 50.000 ljudi skandira "ubi Srbina" i "Srbe na vrbe" i da niko na to ne reaguje. O ovoj temi, ali i o temi tajnih društava, odnosno onih koji upravljaju procesima u celom svetu govorio je u emisiji "Info veče" govorio je profesor Bojan Dimitrijević, ekonomista.

20.06.2024

22:17

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)
Live TV

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon posete Severnoj Koreji, obišao i Vijetnam. Po dolasku je otišao u predsedničku palatu gde se sastao sa vijetnamskim predsednikom Toom Lamom. Ovo je peta Putinova poseta Vijetnamu, a prva posle 2017. godine. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su Mihail Zvinčuk, vojni bloger i autor projekta "Ribar" i Vladimir Prebiračević iz srpsko-ruskog centra "Majak". Putem vajber uključenja uživo u program javio se i ratni reporter Igor Damjanović.

20.06.2024

19:07

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50