• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.08.2024

16:00

Poslastica koja krepi i osvežava! Napravite slatko od smokava po tradicionalnom receptu

Shutterstock

Recepti

Poslastica koja krepi i osvežava! Napravite slatko od smokava po tradicionalnom receptu

Podeli vest

Slatko od smokava se lako pravi, a u njemu se uživa tokom cele godine.

Slatko je tradicionalna poslastica koja se služi uz vodu i u mnogim domaćinskim kućama je prvo posluženje. Nakon slatka služi se kafa.

Slatko se pravi od različitog voća, a ono od celih smokava je posebno na ceni. Pravo je vreme da pripremite tegle i napravite slatko koje će sve oduševiti.

Sastojci:

1 kg smokava
700 g šećera
1 limun
1 kašičica vanilin šećera
1 dcl vode

Foto: Shutterstock

 

Priprema:

Operite smokve, uklonite peteljke i isecite ih na četvrtine.

U veliki lonac stavite smokve, šećer, vodu i vanilin šećer.

Dodajte i sok i narendanu koru limuna.

Stavite lonac na srednje jaku vatru i kuvajte dok se šećer potpuno ne otopi.

Smanjite vatru i kuvajte smesu 45 minuta do sat vremena, povremeno mešajući. 

Smesa je gotova kada postane gusta i sirupasta.

Da proverite gustinu, stavite malo smese na tanjir i ostavite da se ohladi. Ako se lako odvaja od tanjira, slatko je spremno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zašto Evropa ćuti?! Rusi u neverici, Amerika rešila da uništi EU! Moskva razobličila najnoviji suludi poziv Brisela, jasno je šta se krije iza svega!
NERAZUMNO

Zašto Evropa ćuti?! Rusi u neverici, Amerika rešila da uništi EU! Moskva razobličila najnoviji suludi poziv Brisela, jasno je šta se krije iza svega!

Preporuka EU Kijevu da zabrani tranzit ruske nafte odgovara interesima SAD, kojima je potrebna potpuna zavisnost Brisela od američkih energetskih resursa, prokomentarisala je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova reči mađarskog šefa diplomatije Petera Sijarta da je zabrana tranzita koordinirana iz Brisela.

04.08.2024

14:40

Zabava

Džet set

Srbija