• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
author image
Informer.rs

Novinar

09.08.2024

14:15

Italijanski recept za domaći kečap! Toliko je slastan i ukusan da će vam svi tražiti još

Shutterstock

Recepti

Italijanski recept za domaći kečap! Toliko je slastan i ukusan da će vam svi tražiti još

Podeli vest

Ako želite da podignete svoje kulinarske veštine na viši nivo, domaći kečap pripremljen po tradicionalnom receptu je prava stvar za vas.

Ako ste ljubitelj bogatog ukusa i želite da obogatite svoja jela domaćim specijalitetom, ovaj italijanski recept za kečap je savršen izbor. Napravljen od svežih, zrelih sastojaka, ovaj domaći kečap donosi neodoljiv miris i autentičan ukus Italije u vašu kuhinju.

Njegova priprema je jednostavna, a rezultat je kečap koji će savršeno upotpuniti svaki obrok, bilo da ga koristite uz testeninu, meso ili kao dodatak omiljenim zalogajima. Evo kako da ga pripremite i uživate u domaćoj verziji omiljenog sosa.

Foto: Freepik.com

 

 

Sastojci:

2 kg zrelog čeri paradajza
2 čena belog luka
1 crveni luk
1 crvena paprika
1 mala ljuta paprika
1 lovorov list
2 kašike sirćeta
1 mala veza peršuna
15 listova bosiljka
7 karanfilića
1 kašika kuhinjske soli
120 g smeđeg šećera
7 gr semena crne slačice
1 prstohvat bibera

Priprema:

Prvo je potrebno da očistite i isecite paradajz na kockice, crvenu papriku i crni luk. Stavite sve povrće u veliku šerpu i dodajte lovor, beli luk, sirće, ljutu papriku, peršun i listove bosiljka. Promešajte i kuvajte na laganoj vatri 2 sata.

Procedite sos i ponovo ga vratite u šerpu dodajući karanfilić, so, smeđi šećer, semenke crne slačice i biber. Ponovo kuvajte na laganoj vatri najmanje 30 minuta ili dok sos ne dobije pravu gustu konzistenciju. Staviti ga u već sterilisane tegle.

 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set