• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
author image
Informer.rs

Novinar

03.09.2024

06:21

Italijanske krofne su lepše od klasičnih! Ovaj recept će vam svi tražiti - Tope se u ustima!

Shutterstock

Recepti

Italijanske krofne su lepše od klasičnih! Ovaj recept će vam svi tražiti - Tope se u ustima!

Podeli vest

Italijanske krofne ćete sigurno obožavati ako volite klasične. Mnogo su sočnije jer su manje i u smesu se stavlja određena količina putera koja im daje tu mekoću i hrskavost.

Italijanske krofne, poznate kao zepole, predstavljaju omiljeni desert u Rimu, a pripremaju se od kuvanog testa. Ovo testo, od kojeg se prave i poslastice poput princes krofni i eklera, daje zepolama prepoznatljivu laganu teksturu i savršen ukus.

Za razliku od klasičnih krofni, zepole su manje i idealne za jedan zalogaj. Možete ih jednostavno posuti šećerom u prahu, ali ako ste ljubitelj bogatijih ukusa, krofne se mogu puniti čokoladom ili vanil kremom.

 

Foto: Shutterstock

 

 

Sastojci: 

1/2 šolje vode
1/2 šolje mleka
8 kašika neslanog putera
1 kašičica šećera
1/4 kašičice soli
1 šolja brašna
4 jajeta 
1/4 šolje šećera u prahu 

Priprema:

U šerpu sipajte vodu i mleko, pa dodajte puter, so i šećer. Kuvajte dok se puter ne otopi i dok tečnost ne krene da vri. Zatim sklonite sa šporeta i dodajte brašno, pa varjčom mešajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Vratite na šporet i kuvajte još 2 minuta, uz neprestano mešanje. Prebacite testo u posudu, pa ga mutite nekih minuta. Zatim postepeno dodajte jaja i sve vreme mutite. Sipajte dobijenu smesu u špric za kolače ili u kesu za zamrzivač kojoj ste isekli vrh. Istisnite malo testa, pa makazama presecite da "upadne" u šerpu u kojoj ste zagrejali ulje. Pržite dok ne dobiju zlatnu boju, pa vadite na ubrus. Pospite šećerom u prahu. 

 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set