• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.10.2024

21:00

Rolnice od patlidžana sa sirom! Jeftino jelo za celu porodicu - svi će tražiti još

Shutterstock

Recepti

Rolnice od patlidžana sa sirom! Jeftino jelo za celu porodicu - svi će tražiti još

Podeli vest

Ukoliko tražite jednostavno i ukusno jelo koje će oduševiti celu porodicu, rolnice od patlidžana sa sirom su savršen izbor

U svetu kulinarstva, patlidžan se ističe kao sastojak koji ne samo da obogaćuje ukus jela, već i donosi obilje hranljivih sastojaka.

Ovaj recept za rolnice od patlidžana sa sirom predstavlja savršenu kombinaciju jednostavnosti i bogatstva ukusa, idealnu za sve ljubitelje povrća i sireva. Priprema ovog jela je brza i jednostavna, a rezultati su zapanjujući.

Sastojci:

3 veća patlidžana
400 g sira (krem sir ili feta)
150 g rendanog kačkavalja
1 jaje
50 g parmezana
svež peršun
400 g pelata paradajza
maslinovo ulje, so i miks suvih začina

Foto: Shutterstock

 

 

Priprema:

Patlidžan operite i iseckajte na tanke trake. Posolite ih i ostavite da odstoje oko 15 minuta kako bi ispustili vodu. Nakon toga, uzmite papirni ubrus i pažljivo utapkajte trake patlidžana da pokupite višak tečnosti. Ovaj korak je ključan za dobijanje savršenih rolada.

Nauljite trake patlidžana maslinovim uljem i pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C oko 15 minuta, dok ne omekšaju. Nakon pečenja, ostavite ih da se prohlade.

U velikoj činiji pomešajte sir, jaje, parmezan i sitno seckani svež peršun. Ova smesa donosi kremastu teksturu i bogat ukus, savršenu za punjenje.

Na svaku traku pečenog patlidžana stavite po kašiku fila i pažljivo uvijajte u rolnice. Ređajte ih u tepsiju u koju ste sipali pelat paradajza, dodajući malo soli i mešavinu suvih začina po ukusu.

Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu i pecite oko 25-30 minuta. Pred kraj pečenja, pospite rendani kačkavalj i malo svežeg peršuna, čime ćete obogatiti izgled i ukus jela.

Kada rolnice dobiju zlatnu boju i mirisaju na svežinu, izvadite ih iz rerne i poslužite tople. Uživajte u ovom savršenom spoju ukusa koji će oduševiti vašu porodicu i prijatelje!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Džet set

Srbija