• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: informer

31.10.2024

16:00

Najbolja posna slana torta! Raskošno predjelo slavske trpeze - lagana priprema i savršeni dodaci

Shuterstock

Recepti

Najbolja posna slana torta! Raskošno predjelo slavske trpeze - lagana priprema i savršeni dodaci

Podeli vest

Slane torte ukrašavaju svaku slavsku i prazničnu trpezu, a kako se približava Mitrovdan, donosimo vam jednostavan recept.

Ova slana torta je savršeno slavsko predjelo, a osim što predivno izgleda, preukusna je, pa će gosti biti oduševljeni. Kako Mitrovdan pada u petak, trpeza mora da bude posna, pa predlažemo da napravite ovu slanu tortu sa ribom ili tunjevinom i povrćem. 

Foto: Shuterstock

 

Sastojci:

  • 400 g tunjevine ili neke ribe po izboru
  • 200 g kukuruza iz konzerve
  • 210 ml vode 
  • 180 g posnog krem sira 
  • 1/2 šolje seckanih zelenih maslina
  • 400 g posnog majoneza 
  • 2 pakovanja posnog tost hleba 
  • 1-2 šargarepe 
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • Još: 
  • 400 g posnog majoneza 
  • čeri paradajz
  • zelene masline
  • peršun
  • kukuruz u konzervi
  • krompir

Foto: Shuterstock

 

Priprema:

Filete ribe po izboru skuvajte i iseckajte na komadiće. Ako koristite tunjevinu samo je procedite. Stavite ribu ili tunjevinu u šerpu. U blenderu usitnite kukuruz sa vodom, pa dodajte smesu u šerpu sa ribom ili tunjevinom. Kuvajte dok se smesa za posnu slanu tortu ne zgusne, pa dodajte posni krem sir i promešajte. Kuvajte još malo, pa dodajte seckane masline i promešajte. U veći kalup ili tepsiju pravougaonog oblika (koju ste obložili providnom folijom) poređajte tost hleb kojem ste isekli koricu. Zatim premažite posnim majonezom, pa premažite fil za posnu slanu tortu. Šargarepu skuvajte, izrendajte i posolite, pobiberite, pa sipajte ulje i promešajte. Pospite preko fila za posnu slanu tortu. Zatim poređajte još jedan sloj hleba kojem ste isekli koricu, premažite posnim majonezom, pa premažite filom za posnu slanu tortu. Na kraju poređajte još jedan red tost hleba bez korice. Pritisnite rukama, pa dobro pokrijte providnom folijom. Ostavite u frižideru 4 sata ili preko noći. Izvadite posnu slanu tortu iz kalupa i premažite je posnim majonezom. Ukrasite je po želji. Možete da ih ukrasite maslinama, čeri paradajzom, peršunom i kukuruzom, kao i rendanim kuvanim krompirom. 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set