• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Informer.rs

01.11.2024

20:00

Recept za riblju čorbu kakav do sada niste probali! Tajna je u jednoj kombinaciji - ukus je neodoljiv

Shutterstock

Recepti

Recept za riblju čorbu kakav do sada niste probali! Tajna je u jednoj kombinaciji - ukus je neodoljiv

Podeli vest

Riblja čorba je specijalitet na slavskoj trpezi. Njeno spremanje je za mnoge prava umetnost u kuvanju, a mi vam donosimo recept sa kojim sigurno nećete pogrešiti.

Riblja čorba važi za specijalitet, ali mnogi greše kada je spremaju. Ovako skuvano jelo biće nešto najukusnije što ste izneli pred goste i ukućane. Većina je kuva samo od glave šarana, ali imajte na umu da je mnogo lepša, a i bogatija ako ubacite meso ove, ali drugih vrsta riba.

Tajna dobre riblje čorbe je da se pravi od više vrsta rečne ribe, bar tri.

Sastojci: 

 

Foto: Shutterstock

 

Priprema: 

Zagrejte ulje pa na njemu izdinstajte sitno iseckan crni luk, sitno iseckanu šargarepe i zelen. Potom smesu stavitie u blender i napraviti kašu. Ribu za čorbu poprskajte sa pola limuna, premažite suvim začinom i iseckana tri čena belog luka pa ostavite da odstoji sata pre kuvanja.

Od ribe je najbolje koristiti glave i meso šarana, ali čorba je još lepša ako se pomeša više vrsta, pa zato, ako ste u mogućnosti dodajte meso tostolobika i smuđa.

U dubok lonac sipajte kašu od luka, zeleni i šargarepe, dodajte vodu do 2/3 lonca, ubacite  lovorov list, crni biber, celer, peršun, limun isečen na komade, preostala tri čena isceckanog belog lukog luka, seckanu baburu i alevu papriku.

Kuvajte dok ne provri. Dodajte ribu koju ste prethodno očistili i isekli na komade po želji, ali svakako ne prevelike i kuvajte još  sat vremena.

Dodajte na kraju kuvani paradajz i vino. Ostavite da ponovo provri, pa probajte i  po želji dodajte još bibera ukoliko hoćete da čorba bude ljuća i belog vina, kako bi bila kiselija.

Ako ima potrebe dosolite po ukusu. Kuvajte da polako vri još 15 minuta i servirajte. Po vrhu dodajte sveže naseckani peršun.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set