• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
author image
Informer.rs

Novinar

14.11.2024

14:30

Originalni recept za rusku salatu! Jedan sastojak je glavni, a mnoge domaćice ga izbegavaju

Shutterstock

Recepti

Originalni recept za rusku salatu! Jedan sastojak je glavni, a mnoge domaćice ga izbegavaju

Podeli vest

Mnoge domaćice rado prave rusku salatu za raznorazne proslave, ipak, istina je da se skoro zaboravio originalni recept u kojem je belo meso obavezno.

Ne postoji slavlje a da je kod nas prošlo bez kraljice svake trpeze - ruske salate. Ipak, ono što je zanimljivo, većina domaćica je ne pravi po originalnom receptu. 

Sve veći broj danas za nju koristi šunku, a samo po originalnom receptu ide i belo pileće meso, koje i daje taj bogat ukus ovom jelu.

Još jedan trik kod spremanja ovog jela jeste da nikako ne koristite gotovo, zamrznuto povrće ako hoćete ukusnu i dobru salatu, jer ono upije dosta vode prilikom kuvanja pa će sama salata biti vodenasta. 

Isecite sveže povrće, krompir, šargarepu i grašak koji jedino možete koristiti zaleđen, ako nemate sveži.

Možete da koristite kupovni majonez, ali opet, po originalnom receptu bi trebalo sami da ga napravite kako bi opet, ukus bio što originalniji. 

Foto: freepik

 

Sastojci:

  • 1 veće pileće grudi (400 gr)
  • 4 jaja
  • 200 gr graška
  • 3 veće šargarepe
  • 4 veća krompira
  • 10 komada kiselih krastavaca ili mala tegla kornišona
  • 400 gr majoneza
  • 100 gr šunke (po želji)
  • soli po ukusu

Sastojci za domaći majonez:

  • 1 jaje
  • 1 kašika sirćeta
  • 1 kašika senfa
  • 500 ml ulja

Priprema: 

Šargarepu i krompir oljuštite i skuvajte ih, kao i belo meso i grašak. Skuvajte jaja. Povrće ocedite od viška vode, pa šargarepu i krompir iseckajte sitno. Isecite i belo meso sitnije.

Kisele krastavce takođe iseckajte na sitne kockice, kao i jaja. Sve pomešajte u dubljoj posudi i posolite po ukusu. Po želji dodajte i 100 gr šunke iseckane na kockice.

Ako ste se odlučili da napravite domaći majonez, prvo mikserom unutite jaje, dodajte sirće, senf i postepeno sipajte ulje dok mutite sve dok ne dobijete kompaktnu smesu.

U povrće i meso sipajte majonez i sve dobro pomešajte da se lepo sjedini. Ostavite u frižider da se dobro ohladi i vaša salata je spremna za serviranje.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Žoc bez trojice prvotimaca napada Fener!
Košarka

Žoc bez trojice prvotimaca napada Fener!

Košarkaši Partizana sutra (20.30 Sport klub 1) dočekuju Fenerbahče u 18. kolu Evrolige, a trener Željko Obradović na raspolaganju neće imati Mitra Bošnjakovića, Vanju Marinkovića i Ifea Lundberga.

26.12.2024

13:33

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set