• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
author image
Informer.rs

Novinar

24.11.2024

15:00

Starinski recept za prebranac! Ovako su ga spremale naše bake - ne postoji ukusniji

Shutterstock

Recepti

Starinski recept za prebranac! Ovako su ga spremale naše bake - ne postoji ukusniji

Podeli vest

Prebranac, tradicionalno jelo koje su naše bake spremale s puno ljubavi i strpljenja, savršen je izbor za hladnije dane. Ovaj starinski recept otkriva tajne pripreme najukusnijeg prebranca, bogatog mirisima luka, bibera i paprike, koji će vas vratiti u detinjstvo i obogatiti svaki obrok.

Sada je sezona slava i posnih dana, a prebranac je nezaobilazno jelo koje se uvek nađe na trpezi. Bogat ukus pasulja, sočnog luka i mirisnih začina čini ga savršenim izborom za svaku priliku.

Ovaj starinski recept, koji su spremale naše bake, vraća nas u detinjstvo i donosi toplinu domaće kuhinje. Evo kako da napravite najukusniji prebranac koji će svi obožavati!

Foto: Shutterstock

 

Sastojci:

  • 700 gr pasulja
  • 1 veći praziluk
  • 1 veći crni luk
  • ulje
  • obična tucana paprika
  • tucana ljuta paprika
  • so, biber
  • lovorov list
  • biber mleven
  • biber u zrnu

Priprema:

Pasulj dobro oprati, naliti vodom, dodati 2-3 kašike ulja, malo lovorovog lista i biber u zrnu. Ostaviti  pasulj da se kuva. Na ulju propržiti na krugove praziluk i crni luk. Dinstati luk oko 20-30 min da dobro omekša. Dodati u luk soli, ljute i obične tucane paprike.

U đuvečaru staviti na dno kuvanog pasulja (moraju ostati cela zrna) pa preko pasulja dinstan luk, pa pasulj, pa luk sve do utroška i završiti pasuljem. Odozgo malo ulja. Staviti u rernu na 200 stepeni oko 30 min. Mora ostati malo čorbice jer ne sme pasulj da bude potpuno suv.

 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set