• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: informer.rs

01.12.2024

06:21

Punjena pogača! Spolja hrskava, a unutra mekana kao duša (VIDEO)

bakina kuhinja

Recepti

Punjena pogača! Spolja hrskava, a unutra mekana kao duša (VIDEO)

Podeli vest

Umesto da kupujete hleb, možete da napravite domaću pogaču koja će biti uksunija nego kupovna.

 

 

Punjenu pogaču možete da napravite sa kačkavaljem, a ukus će biti fantastičan.

Potrebno je: 

  • 300 ml. mleka
  • 15 gr kvasca
  • kašičica šećera
  • 700 gr brašna malo soli
  • 50 ml. maslinovog ulja
  •  jaje plus belance 

Za nadev: 

  • 150 gr sira
  • 50 gr rendanog kačkavalja
  • puna kašika kisele pavlake 

Za premazivanje:

  • žumance
  • kašičica ulja
  • 50 gr rendanog kačkavalja

Foto: bakina kuhinja

Punjena pogača

 

Priprema:

U lončić sipati kvasac, malo mlakog mleka, dodati šećer i izmešati. Kad zapeni, sipati u vanglu dodati jedno belance i celo jaje , a žumance ostaviti poklopljeno za premazivanje.  Dodati ulje, polako brašna soli i varjačom lupati dodavajući svih 70 gr brašna. Testo mora da se izlupa da bude glatko. 

Malo premazati uljem, poklopiti folijom i krpom i ostaviti na toplom 30 - 40 minuta. Sto posuti brašnom i istresti  testo. Izraditi ga rukama i formirati u loptu , pa je podeliti na dva jednaka dela. Izmešati sir i kačkavalj zajedno sa kiselom pavlakom. 

Prvu loptu testa razviti oklagijom za 2 cm debljine, pa je prebaciti u tepsiju obloženu pek papirom. Premazati sa sirom. Prekriti sa drugom polovinom razvijenog testa. Ostaviti pokriveno da odmori 20 minut, pa premazati žumancetom u koji treba dodati kašičicu ulja i mleka i dobro izjednačiti. 

Premazati pogaču i prekriti je sa rendanim kačkavaljem. Rernu uključiti na 220 stepeni i peći 20 minuta, pa smanjiti na 180 stepeni i peći još 20 minuta. 
 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

Počinje isplata uvećanih decembarskih penzija
Društvo

Počinje isplata uvećanih decembarskih penzija

Penzionerima se jutros obratio direktor Republičkog fonda PIO, Relja Ognjenović, saopštavajući da je upravo realizovan prenos sredstava za isplatu penzija i da će poštari odmah krenuti na teren, kako bi do 6. januara svi korisnici dobili svoje decembarske penzije uvećane za 10,9 odsto.

03.01.2025

10:48

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set