• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: informer

04.12.2024

10:20

Recept za posne krofne za kojim domaćice lude! Gotove za sat vremena, savršeno mekane i vazdušaste

Shutterstock

Recepti

Recept za posne krofne za kojim domaćice lude! Gotove za sat vremena, savršeno mekane i vazdušaste

Podeli vest

Posne krofne su gotove sa sat vremena i desert u kome će svi ukućani uživati.

Posne krofne su savršen izbor za sve koji žele da uživaju u slatkom ukusu, ali u skladu sa posebnim zahtevima. Ovaj recept nudi ukusne krofne koje ne sadrže sastojke životinjskog porekla, pa su idealne za vegane, one koji poste ili jednostavno žele da isprobaju nešto novo i zdravo.

Mekane, hrskave spolja, a sočne iznutra, ove krofne su odličan izbor za sve praznične i svakodnevne trenutke.

U nastavku vam donosimo jednostavan recept za posne krofne koje će vas oduševiti!

Sastojci:

  • 300 ml mlake vode
  • 50 g svežeg kvasca
  • 550 g brašna
  • 60 g posnog margarina
  • 2 kašike šećera
  • šećer u prahu
  • 2 vanilina šećera u prahu

Foto: Pixabay

 

Priprema: 

Kako biste napravili ovo posno jelo, u mlaku vodu ubacite kašičicu šećera, izmrvljen kvasac i kašičicu brašna. Ostavite da kvasac nadođe. Pomešajte posni margarin i šećer, zatim dodajte vodu sa nadošlim kvascem i brašnom i zamesite testo. Ostavite da testo nadođe 30 minuta i onda vadite krofne modlicom ili čašom sa oštrom ivicom.

Testo rastanjite na 6-7 mm i ostavite desetak minuta da nadođe. Kada su nadošle svaku krofnu još malo sa oklagijom razvucite, ali ne pritiskajte mnogo. Ostaviti još 1-2 minuta a onda ih pržite.

Pržite u zagrejanom ulju, ali ne vrelom, kako ne bi naglo izgorele. Kada stavljate krofne u ulje okrenite tako da ona strana koja je bila na stolu sada bude gore, a ona koja je bila gore, da se prva prži u ulju. Vaditi ih na salvetu da upiju masnoću a zatim uvaljajte u šećer u prahu u koji ste dodali vanilin šećer. 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set