• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

14.04.2016

17:23

KO BI REKAO?! Forbs tvrdi da je sve manje milijardera u Rusiji!

Zanimljivosti

KO BI REKAO?! Forbs tvrdi da je sve manje milijardera u Rusiji!

Podeli vest

Broj dolarskih milijardera u Rusiji opao je sa prošlogodišnjih 88 na 77 ove godine, prema godišnjoj listi najbogatijih ruskih biznismena časopisa Forbs

I milijarderi su osetili recesiju u Rusiji i pad vrednosti ruske rublje.

Ukupno bogatsvo 200 najbogatijih Rusa spalo je na 360 milijardi dolara dok je pre godinu dana bilo 408 milijardi dolara, po računici časopisa objavljenoj u njegovom izdanju na ruskom.

OVO SU NAJBOGATIJE ŽENE SVETA! Na prvom mestu je Francuskinja za čiju kompaniju ste sigurno čuli!

Prema Forbsu, 19 milijardera je povećalo bogatstvo uprkos krizi izazvanoj padom svetskih cena nafte, od čije prodaje Rusija jako zavisi, i zapadnih sankcija uvedenih zbog Ukrajine.

Informer

Među njima je Leonid Miheljson (60) drugi po veličini akcionar gasne kompanije Novatek i petrohemijske grupe Sibur. On je na vrhu liste najbogatijih sa 14,4 milijarde dolara (2,7 milijardi više nego prethodne godine).

On je pretekao metalskog magnata Vladimira Potanina (55), koji je sa bogatstvom od 12,1 milijardu dolara pao na četvrto mesto, sa 3,3 mlijarde manje u odnosu na prethodnu godinu.

(VIDEO) ONA JE NAJMLAĐA MILIJARDERKA NA SVETU! A evo šta nju ustvari zanima...

Miheljson je pretekao i Mihaila Fridmana (51) koji kontroliše holding Alfa (banke, telekom), a bogatstvo mu se procenjuje na 13,3 milijarde dolara, i Ališera Usmanova (62) koji posluje u metalurgiji i tehnologiji (internet portal Mail.ru i društvena mreža VK) i ima 12,5 milijardi dolara.

Najmladji milijarder u Rusiji prema Forbsu je Kiril Šamalov (34) akcionar Sibura, za koga su neki mediji rekli da je zet predsednika Vladimira Putina. On je na 64. mestu sa 1,2 milijardi dolara.

FORBS: Nafta gubi, biće besplatna!

Tvorac drušvene mreže VK Pavel Durov sa 31 godinom ušao je na spisak milijardera na 135. mestu. Forbs procenjuje da taj mladi ček, sada na čelu servisa poruka Telegram, ima 600 miliona dolara.

Protivnik Kremlja Mihail Hodorkovski vratio se na godišnju listu Forbsa, gde je bio na prvom mestu kada je prvi put izadata 2014. sa pet milijardi dolara. Taj bivši šef naftne grupe Jukos, koji je izašao iz zatvora 2013. godine i živi u izgnanstvu u Evropi, sada ima bogatstvo od 500 miliona dolara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17