• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: superzena.b92.net/Informer.rs

15.06.2018

13:01

DVA MESECA NIJE PRALA KOSU! A onda se oduševila rezultatima!

Zanimljivosti

DVA MESECA NIJE PRALA KOSU! A onda se oduševila rezultatima!

Podeli vest

Nekadašnja bodi-bilderka Ema Tomson dva meseca nije prala kosu, te je odlučila da zauvek baci u kantu šampon i regenerator. Kosa joj, poručuje, nikad lepše nije izgledala

Ema je nakon godina i godina i silnih funti potrošenih za negu kose, odlučila da proba metodu bez šampona, a to znači da je potpuno odustala od kozmetičkih proizvoda, prenosi "Dejli mejl" (Daily Mail). 

(VIDEO) BROJ 68! Čovek sa najvećim stopalima na svetu dobio nove cipele!


Ova žena iz Šepertona pre dva meseca je započela ovaj izazov, pa kaže da su njene lokne, koje su nekada bile tanke i beživotne, sada "debele i u odličnom stanju". 

 - Moja kosa bila je tanka i na neki način uspela da bude istovremeno suva i masna. Dosadilo mi je konstantno da pokušavam da je učinim debljom i kvalitetnijom - rekla je Ema, koja je bivša bodi-bilderka i radi u jednoj teretani. 


Metoda bez kozmetike za kosu izvorno je nastala na onlajn forumima i društvenim mrežama, a težila je pronalaženju alternative šamponu i drugim kozmetičkim proizvodima. Teorija ove metode kaže da, budući da kosa sadrži prirodno ulje koje se naziva sebum, može sama da se održava čistom i zdravom, dok se čestim pranjem mogu ukloniti ta zdrava ulja, pri čemu kosa postaje zavisna od hemikalija iz šampona. Ema je odlučila da pokuša sa ovom metodom kada je o njoj čitala na internetu početkom godine. 

Pixabay

Kaže da joj je kosa bila beživotna i da je pokušavala sve samo da bi izgledala zdravija. 

- Jednostavno nisam mogla da pronađem ništa kako bi je učinila boljom. U početku sam govorila da ću ovu metodu isprobati samo nekoliko nedelja, ali pokazala se neverovatnom i apsolutno se neću vratiti preparatima. Nameravam da koristim ovu metodu dugoročno i verovatno nikada više neću oprati kosu -  istakla je Ema. 

Sada je prošlo već dva meseca od kada je poslednji put oprala kosu, a Ema kaže da ne oseća da joj je kosa prljava. Priznaje ipak, da je tretira arganovim uljem. Mnogi su joj rekli da je njena rutina "malo odvratna", ali ona poručuje da, čim objasni ljudima da nauka stoji iza ovog eksperimenta, oni onda često promene mišljenje.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija