• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

29.08.2018

09:20

(VIDEO) KOJI LUDAK! Uhapšen jer je JAHAO KIT-AJKULU!

Zanimljivosti

(VIDEO) KOJI LUDAK! Uhapšen jer je JAHAO KIT-AJKULU!

Podeli vest

Bezbrižni susret sa ugroženom morskom vrstom doveo je jednog Indonežanina u sukob sa zakonom nakon što su se pojavili snimci incidenta

Grupa ronilaca u Indoneziji napravila je snimak na kojem se vidi kako su "jahali" ugroženu kit-ajkulu. 

Jedan od njih ležao je na leđima ribe, dok su je druga dvojica držala sa strana. Incident dogodio u zalivu Cendaravaiš početkom avgusta. 

Posle zgražavanja javnosti zbog snimka, indonežanske vlasti su identifikovale izgrednike i uhapsile "jahača ajkule", lokalnog biznismena. 

 - Slučaj je rešen, počinilac je uhapšen -  izjavio je indonežanski ministar pomorstva i ribarstva Susi Puddžiastuti, a prenosi "Daily Mail". 


Prema indonežanskim zakonima, roniocima je zabranjeno dodirivanje kit-ajkula i moraju da drže distancu od najmanje jednog metra tokom mogućeg susreta kako bi se izbegle povrede. Uprkos veličini, kit-ajkule su pitome i ne predstavljaju opasnost za ljude. Ponekad dozvoljavaju roniocima da ih dohvate i igraju se sa njima.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija