• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net

14.08.2019

18:22

NEMA VIŠE PLATE U PAPIRNIM NOVČANICAMA! Zarada u zemlji "na kraju sveta" u DIGITALNOM NOVCU

Zanimljivosti

NEMA VIŠE PLATE U PAPIRNIM NOVČANICAMA! Zarada u zemlji "na kraju sveta" u DIGITALNOM NOVCU

Podeli vest

Novi Zeland je postao prva zemlja koja je legalizovala isplaćivanje plata u kriptovaluti, a odluka stupa na snagu 1. septembra, objavio je nedavno "Fajnenšel tajms"

Poreska služba te zemlje donela je odluku da se plate mogu isplaćivati u kriptovaluti ukoliko se ta virtuelna valuta veže za najmanje jednu standardnu valutu. Vlasti Novog Zelanda takođe zahtevaju da izabrana kriptovaluta može biti direktno konvertibilna u neki standardni oblik plaćanja.

Kako piše "Biznis insajder", to omogućava da bitkoin, najveća svetska kriptovaluta po tržišnoj vrednosti, služi kao oblik plaćanja novozelandskih radnika kada taj novi zakon stupi na snagu od 1. septembra.

Predlog zakona je službeno podnet 7. avgusta, a u njemu se takođe kaže da će Novi Zeland omogućiti i isplatu bonusa u kriptovaluti.

RUSKA KRIPTOVALUTA SAHRANJUJE DOLAR! Novi potezi Banke Rusije baciće Vašington na kolena, a sve je počelo SANKCIJAMA ZAPADA!

Varijanta sa isplatom plate u kriptovaluti podleže nacionalnom sistemu plaćanja poreza na zarade, a prema novom zakonu izuzeti su samozaposleni radnici koji ne mogu svoju zaradu prebaciti u virtuelnu valutu.

Ovaj potez predstavlja korak dalje u uvođenju kontroverzne digitalne valute u sistem svakodnevnih načina plaćanja.

Kriptovalute su relativno slobodne od propisa, a to što se njihovi tokovi ne mogu pratiti na standardne načine učinilo ih je popularnim kod anonimnih onlajn kupovina.

- Ovaj potez služi kao još jedan korak ka tome da vlasti shvate da ljudi stvarno žele da budu isplaćivani u kriptovalutama- kazao je Tomas Hulme, advokat pravničke kuće Makrel Tarner Garet iz Londona za "Fajnenšel tajms".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17