• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.02.2022

08:38

NE IDETE NA DIJETU ZATO ŠTO JE SKUPA? Doktor otkriva: Ovo je najjeftinija namirnica koja će vam pomoći da smršate

printscreen You Tube STUDIO10

Zanimljivosti

NE IDETE NA DIJETU ZATO ŠTO JE SKUPA? Doktor otkriva: Ovo je najjeftinija namirnica koja će vam pomoći da smršate

Podeli vest

Poznati svetski lekar Majkl Mozli kaže da rečenica “Nemam para za dijetu” više ne pije vodu! Kako navodi, ukoliko jedene ovu jeftinu namirnicu punu proteina sigurno ćete dovesti svoju liniju u red!

Za namirnicu o kojoj priča doktor Majkl potrebno vam je samo 12 dinara! Da li znate o čemu on govori? Naravno! O kokošijim jajima!

Ruku na srce, da biste se najeli moraćete da pojedete više od jednog jaja, međuti, i tada je ovaj doručak jeftiniji od bureka, kifle ili čizburgera!

Foto: Shutterstock

Jaja sa šunkom i povrćem

Doktor Majkl kaže da nije važno na koji način ćete pripremiti jaja, te da ih ne morate pošto-poto jesti obarena.

- Pripremite jaja na svoj omiljeni način, napravite kajganu ili ih obarite, svejedno je. Veliki sam fan jaja, ona nas dugo drže sitim, i možete da im dodate malo šunke, dimljenog lososa, povrća – objašnajva doktor.

Iako u mnogim dijeta preporučuju tost hleb, doktor Mozli kaže da ga treba izbegavati.

Foto: Pixabay

Tost hleb

- Nikako ne preporučujem tost, to mnogi ljudi doručkuju kada su na dijeti, ali su u pitanju prazne kalorije. Tost je samo ugljeni hidrat, i nikako ne treba njime započeti dan- istakao je dr Mozli.

Doktor je naveo i da bi odmah ujutru trebalo da pijemo mnogo vode, jer dijete donose svojevrsni rizik od dehidratacije - veliki deo dnevnog unosa vode dolazi iz sočnih namirnica koje jedemo.

- Pijte puno vode jer je nećete uneti uobičajenom ishranom, pa je moguće da ćete osećati žeđ i imati probleme s varenjem - zaključio je doktor Majkl Mozli.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija