• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.03.2022

09:43

BOLI VAS GLAVA I IMATE NESANICU? Sve što vam treba su ova 2 BIZARNA SASTOJKA

Shutterstock

Zanimljivosti

BOLI VAS GLAVA I IMATE NESANICU? Sve što vam treba su ova 2 BIZARNA SASTOJKA

Podeli vest

Ako imate česte migrene ili vas boli glava pri svakoj promeni vremena, pokušajte da pre uzimanja lekova ublažite stanje

Po uzoru na tradicionalnu kinesku medicinu, isprobajte ovu jednostavnu metodu, koja se zasniva na pritisku i masaži određene tačke na dlanovima.

Kako pronaći ovu tačku?

Ispružite sve prste leve ruke. Tačka se nalazi tačno između kažiprsta i palca.

Stavite palac desne ruke iznad, a kažiprst ispod tog mesta na levoj ruci. Pritisnite polako, a onda pojačavajte pritisak i neka traje između 20 i 30 sekundi.

Foto: printscreen youtube

Štipaljka

Ponovite postupak tri puta, a onda isto to uradite i na drugoj ruci, dok ne osetite olakšanje.
Na društvenim mrežama postoje slični primeri primene ove tehnike. Tiktokerka Elizabet Hejs iz Indijane otkrila je da glavobolju leči pomoću obične štipaljke za veš tako što njom "uštine" tačku između palca i kažiprsta.

- Već posle jednog minuta osetila sam olakšanje, a posle 20 minuta bol je bio duplo manji - opisala je Hejsova.

Zanimljiv predlog za lečenje nesanice ima Alen Mendel, vlasnik profila "Motivacioni doktor".

- Stavite šaku leda na grudnu kost i držite nekoliko minuta. Tu se nalazi nerv vagus, koji će hladnoća "osloboditi stresa" i omogućiće vam da se umirite, a onda se pripremite za krevet i brzo ćete zaspati - poručuje Mendel.

Njegov predlog na Tik toku pogledalo je oko 1,6 miliona ljudi, među kojima su neki preneli utiske da trik odlično deluje protiv nesanice!

BONUS VIDEO:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17