• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.03.2022

09:52

NIKADA NE ODMRZAVAJTE MESO NA OVAJ NAČIN! Svi grešimo kada ovo radimo, a može biti veoma opasno po zdravlje!

Zanimljivosti

NIKADA NE ODMRZAVAJTE MESO NA OVAJ NAČIN! Svi grešimo kada ovo radimo, a može biti veoma opasno po zdravlje!

Podeli vest

Mikrotalasna je aparat koji ima gotovo svako domaćinstvo i veoma je korisna kada na brzinu treba da podgrejete neku hrana, međutim postoje namirnice koje se bi trebalo da stavljate u ovu kuhinjsku pećnicu

Mikrotalasna pećnica idealna je ako na brzinu treba da ugrejete obrok, ili za spremanje kokica, međutim određene namirnice ne bi trebalo podgrevati.

Foto: Freepik.com

Nemojte meso odleđivati u mikrotalasnoj

Odleđivanje mesa

Iako mnoge domaćice mikrotalasnu koriste za odleđivanje mesa treba napomenuti da je to može biti veoma opasno jer neki delovi zaleđenog mesa, mogu ostati i dalje zaleđeni, a tada nastaju bakterije koje su opasne za organizam.

Meso iz zamrzivača stavite u frižider i sačekajte da se na taj način odledi.

Obrađeno meso

Obrađeno meso koje se podgreva u mikrotalasnoj dovodi do oksidacije holesterola, a on je loš za bolesti srca, pokazala su istraživanja koja su objavljena u časopisu Food Control.

Krompiri

Krompir se samo jednom može podgrejati u mikrotalasnoj. Svako sledeće zagrevanje potecijalno je štetno za zdravlje jer može doći do trovanja, a na ovaj način se gube i sve nutritivne vrednosti.

Ako vam je ostao krompir od ručka najbolje bi bilo da ga sjedinite sa nekom drugom namirnicom koja je topla, recimo sos od pečuraka koji je sveže spremljen, ili ga jednostavno iskoristite kao salatu.

Foto: Pixabay

Zeleno povće gubi nutrijente u mikrotalasnoj

Zeleno povrće

Ni zeleno povrće nemojte podgrevati.

Podgrevanjem zelenog povrća u mikrotalasnoj pećnici ove zdrave namirnice izgubiće svu nutritivnu vrednost.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija