• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.04.2022

15:49

PRIMETILI STE DA VAS MAČKA IZBEGAVA? Evo zašto to radi!

Pixabay

Zanimljivosti

PRIMETILI STE DA VAS MAČKA IZBEGAVA? Evo zašto to radi!

Podeli vest

Mačke su nežne, razigrane i vole da se maze. Međutim, što ako vaša mačka iznenada počne da vas izbegava? Da li se u vašem domu pojavio neki problem ili se zasitila vašeg društva?

Ovo su razlozi zbog kojih bi mačka mogla da vas ignoriše:

Došlo je do promene u rutini

Mačke su robovi navika, a nemate pojma koliko se pridržavaju svojih rutina. Čak i najmanje promene mogu ih izbaciti iz ravnoteže i izazvati stres. Te promene uključuju dolazak novog člana porodice ili ljubimca u kuću, preuređenje ili preseljenje u novi dom.

Mogla bi im zasmetati i promena parfema ili deterdženta. Naime, jaki mirisi izuzetno smetaju mačkama.

Foto: Pexels

Mačke su vrlo nezavisni ljubimci

Mačka se opušta i ne želi da joj smetate

Moguće je da je vašoj ljubimici potrebno malo samoće. Ako vam deluje nezainteresovano za maženje i igru, možda samo želi da se opusti nasamo. Ako je ovo u pitanju, potražiće vas čim se zaželi društva.

Došlo je do pogoršanja mačjih čula

Ako mačka ne može da veruje svojim čulima, postaje nepoverljiva prema celom svetu, pa i prema svom vlasniku. Najbolje bi bilo proveriti s veterinarom ako sumnjate na to da mačka ima problema s čulima.

Mačka je neraspoložena

Baš poput svojih vlasnika, mačke mogu biti neraspoložene i izbegavati društvo. Možda ste vi razlog neraspoloženja jer mačke imaju odlično pamćenje i mogu vam zameriti ako ste se prema njima poneli onako kako im nije odgovaralo.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija