• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.05.2022

13:10

UZ PROZOR SE MANJE JEDE! Izbor stola u restoranu utiče na hranu

unsplash.com

Zanimljivosti

UZ PROZOR SE MANJE JEDE! Izbor stola u restoranu utiče na hranu

Podeli vest

Ko je na dijeti, izbegava odlaske u restorane iz straha da će upropastiti sav trud, ali za sve koji paze na svoju liniju stiže dobra vest!

Profesor Brajan Vansink, autor knjige "Slim By Design", tvrdi da postoje načini kako odoleti raznolikoj i primamljivoj ponudi restorana i kafića.

Tim profesora Vansinka posetio je 27 restorana u Americi kako bi istražio njihovu ponudu i izbor hrane svakog posetioca. Oni su otkrili da na veličinu porcije utiče i, verovali ili ne, mesto gde se sto nalazi.

Pročitajte koje vam savete nude autori istraživanja da biste manje jeli.

Odaberite sto uz prozor. Ne samo da ćete biti "uočljiviji", nego i od samog pogleda na sunce, prirodu i ljude postajete svesniji izgleda i svojih želja.

Foto: Pixabay

Ishrana u restoranu

Ne sedite u mraku

Autor knjige "Slim By Design" napominje da je najtamniji kutak restorana najgore mesto za jelo ako pazite na liniju. Oni koji sede najbliže šanku, a daleko od vrata, naručuju više slatkih jela i pića.

Sedite na visokim stolicama. Oni koji sede na visokim stolicama umesto u ugodnim separeima češće biraju zdravija jela i preskaču deserte.

Okrenite leđa TV ekranu. Ako jedete nešto u sportskom kafeu, pomerite se od ekrana. Ko jede i gleda sportsku utakmicu, po pravilu naručuje prženu i masnu hranu.

Budite oprezni sa švedskim stolom. Mršavi ljudi obično uzimaju manje porcije i jedu ih štapićima, a ne viljuškama. Uz to, oni sede daleko od mesta gde se poslužuje hrana, leđima okrenuti od svega što izgleda ukusno.

BONUS VIDEO:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija