• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/beleske.com

15.05.2022

14:27

PRATNJA ZA MALU MATURU! Kreativni načini da pozoveš devojku!

Pixabay

Zanimljivosti

PRATNJA ZA MALU MATURU! Kreativni načini da pozoveš devojku!

Podeli vest

Danas se čini da nije potrebna samo hrabrost da bi se pitala devojka da li želi da bude tvoja maturska pratnja, već to uključuje i čitav niz propratnih efekata...

S obzirom na to da veliki broj momaka toliko vremena provodi pokušavajući da isplanira svoje specijalno obraćanje devojci, mnoge od njih ni nemaju pratioca sve do nekoliko dana pred maturu. Ipak, nemoj biti među onima koji čekaju zadnji voz, već se na vreme raspitaj da li je tvoja željena pratilja slobodna ili te je neko već preduhitrio.

Najlakši način da to saznaš jeste da je pitaš lično, devojke će umeti da cene samouverenost, a ukoliko ti je baš “frka” da odmah razgovaraš sa njom, raspitaj se kod njenog društva. Ukoliko ti kažu da nema pratioca, možda neko od njih može i da ti pomogne da “probiješ led” i dopreš do nje.

Razmisli o njenoj ličnosti – otkrij njene afinitete

Kada saznaš da je tvoja potencijalna pratnja slobodna to veče i da je niko još nije pitao, onda možeš da porazmisliš o tome kako je najbolje da pristupiš tom činu. Važno je da, ukoliko već ne poznaješ devojku dovoljno dobro, pokušaš što više toga da saznaš o njoj.

Foto: pexels.com

Način prilaska prilagodi devojci

Možda je i ona stidljiva, pa joj sigurno neće prijati da bude u centru pažnje i da cela škola gleda u vas. S druge strane ukoliko je devojka ekstrovertna i voli da privlači pažnju onda se potrudi da tvoj način prilaska bude za pamćenje.

Ponašaj se prirodno i budi svoj

Znaj da je u redu ako samo želiš normalno da joj priđeš i opušteno je pitaš da li želi da bude tvoja pratnja za malu maturu. Ne moraš da preteruješ – ukoliko osećaš da bi najbolje bilo da to uradiš ležerno onda je to prava stvar. Nemoj da radiš nešto povodom čega se ne osećaš dobro i komotno, odnosno nešto što te čini nervoznim.

Uvek imaj na umu da je to samo maturska pratnja i da neće biti smak sveta ukoliko te odbije. Ponašaj se onako kako bi se ponašao da prilaziš najboljoj drugarici i pozivaš je na šetnju posle škole.

Kako pozvati devojku na maturu – kreativne ideje koje će je sigurno oduševiti

Ako si odlučio s kim na malu maturu, ostalo je još samo da pronađeš pravi način kako da joj saopštiš da je ona baš ta sa kojom želiš da ušetaš to veče u salu za ples

Nemoj se ustručavati da napraviš kontakt očima, jer ćeš tako delovati samouverenije, a njen odgovor, bio potvrdan ili ne, neka bude samo motivacija za buduće slične događaje. Proslava male mature je važna i treba da ostane u najboljem sećanju i tebi i njoj.

Foto: Pixabay

Najvažnije je biti svoj

Kako pozvati devojku na maturu može biti trik pitanje, ali je važno da ostavi dobar utisak. Ono čime bi trebalo da se vodiš jeste da tvoj način bude kreativan i unikatan, odnosno toliko upečatljiv da devojka neće imati srca da kaže “ne”.

Kada su u pitanju ideje za maturu – ima ih mnogo, važno je samo da odabereš onu pravu, koja je u tvom stilu, pre svega, jer ukoliko nešto radiš iskreno devojka će to sigurno prepoznati.

Ispiši svoj poziv na školskoj tabli

Ukoliko želiš da tvoj potez bude primećen i da tvoja potencijalna pratilja i ti budete u centru pažnje tog dana u školi, onda nema boljeg načina za to nego da na školskoj tabli ispišeš svoj poziv za malu maturu. Napiši joj “javnu poruku” kada nije u učionici tako da efekat iznenađenja bude još veći kada uđe i vidi šta si joj pripremio.

Foto: Pixabay

Devojkama je često važniji izbor haljine od izbora pratioca

Napiši joj pesmu u kojoj iznosiš svoju nameru

Ukoliko ne želiš da cela škola “bruji” o tvom potezu, već smatraš da je poziv da bude tvoja pratnja za malu maturu intimna stvar između tebe i devojke, onda nema boljeg načina nego da napišeš pesmu u kojoj ćeš izraziti svoju želju da izađe sa tobom.

Na taj način pokazaćeš svu svoju kreativnost, otkrićeš joj svoju romantičnu stranu i prirediti vrlo originalan poziv za matursko veče.

Ostavi poruku u balonu

Napiši svoje pitanje i stavi ga u helijumski balon. Na balonu flomasterom možeš da napišeš “probuši” ili da joj zajedno sa balonom ostaviš i napomenu sa uputstvom. Kada probuši balon videće tvoju porukicu  – dovoljno originalno i upečatljivo da se obraduje i pristane da izađe sa tobom na maturu.

Foto: Pixabay

Odlazak na malu maturu nikako ne bi trebalo da bude stresno iskustvo, naprotiv!

Odštampaj majicu sa pitanjem

Ukoliko definitivno želiš da igraš na kartu kreativnosti, onda je sjajna ideja da odeš u fotografsku radnju i zatražiš da na majici odštampaju pitanje – “Da li želiš da budeš moja maturska pratnja?” Obuci tu majicu i stani ispred nje. Sigurno će biti iznenađena, ali i oduševljena takvim potezom.

Ispiši pitanje na njenom omiljenom slatkišu

Svi u tom uzrastu vole slatkiše, a ukusnim mafinima ili slasnim krofnama niko ne može da odoli. Zato je odlična ideja da potražiš mesta gde prave personalizovane slatkiše, odnosno ispisivanje željenih poruka po njima. Pokloni joj jedan takav slatkiš i sigurno neće moći da odoli, kako kolaču tako i tvom pozivu.

Odlazak na malu maturu nikako ne bi trebalo da bude stresno iskustvo, naprotiv! To je jedan od najlepših perioda u životu i tako bi trebalo i da se ponašaš. Veruj da je devojkama veći problem šta će da obuku za maturu, nego sa kim će da idu, tako da nema razloga da se previše uzbuđuješ oko cele situacije.

Imaj vere u sebe, ponašaj se prirodno i ne stidi se da postaviš to čuveno pitanje. Mali maturanti tek treba da prođu svoj ispit zrelosti, tako da je ovo samo jedna bezazlena situacija, koje ćeš se u budućnosti sa radošću sećati.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
maya elijah

pre 1 godinu

Pozdrav prijatelji, ovo je moje svjedočanstvo. u braku sam 5 godina i živimo zajedno 9 godina. Bili smo razvedeni 4 mjeseca. Želi otići i ne želi spasiti naš brak. Bili smo sjajan par (bar sam ja vjerovao u to) i rijetko smo se svađali. Nekoliko mjeseci prije nego što je otišao od kuće, bio je tako neaktivan i puno je spavao. Shvatila sam da ima emotivnu vezu s nekim i potvrdila sam da ga privlači. Tada je rekao da više nije zaljubljen u mene i da ne može živjeti sa mnom. Molila sam se, plakala i tako mjesecima. Stvarno mi treba pomoć i želim svog muža natrag. Surfala sam po internetu kad sam vidjela svjedočanstvo jedne žene da je dr. Alaba bio prekrasan mađioničar koji je pomogao u liječenju mioma i da je mogla natjerati vlastito dijete da se pribere kod kuće. ona je napisala njegov kontakt i ja sam ga kopirala, prvo sam sumnjala u ovaj kontakt, ali stvarno mi treba trajno rješenje za moj problem, pa mu pošaljem poruku u kojoj objašnjava svoju situaciju, rekao mi je da se pobrinem da se muž vrati ako imam da se tako ponašam kako mi je ukazao, učinila sam sve što mi je rekao, a četvrtog dana dobila sam ispriku od njega da ne zna što mu je, te večeri se vratio kući i molio se za sve njegove grijehe i budući da su naša ljubav i brak postali jači, želim se zahvaliti velikom magičaru čarolija dr. Alabi na njegovom dobrom radu i ponovnoj sreći u životu. Ako imate iste obiteljske probleme ili druge probleme, kontaktirajte dr. Alabu danas na: dralaba3000@gmail.com ili ga kontaktirajte na WhatsApp i Viber na ovaj broj:+1 (425) 477- 2744 Mogu izvesti bilo koju čaroliju za koju mislite da ja sam živo svjedočanstvo .................

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!
Politika

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!

Ministarka pravde Maja Popović istakla je danas da će nastaviti sa jačanjem vladavine prava i povećanjem efikasnosti pravosuđa kako bi građani mogli da zaštite svoja prava u sudskim postupcima u razumnom roku.

30.04.2024

15:42

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!
Politika

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović u obraćanju na sednici Saveta bezbednosti UN izneti istinu i činjenice koje ne žele da čuju samo oni koji ruše dejtonsku BiH.

30.04.2024

15:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija