• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje/N.L.

20.06.2022

13:01

DEPILIRAJTE se KAO KLEOPATRA! Slatka pasta otklanja i najmanje dlačice!

Zanimljivosti

DEPILIRAJTE se KAO KLEOPATRA! Slatka pasta otklanja i najmanje dlačice!

Podeli vest

Egipatska depilacija jedna je od najstarijih metoda uklanjanja neželjenih dlačica, kažu da ju je praktikovala i Kelopatra po kojoj je i dobila ime...

Egipatska depilacija pogodna je za osobe s osetljivom kožom jer ne izaziva crvenilo i iritaciju, preporučuje se i za depilaciju ostetljive kože lica i prepona, kao i kod osoba koje imaju proširene vene, psorijazu ili ekcem, naravno uz konsultacije sa dermatologom. Ukoliko imate iskustva s uraslim dlačicama, obradovaće vas činjenica da ova depilacija i taj problem u potpunosti rešava. Šećerna pasta uklanja i vrlo male dlačice (od tri milimetara),  što je još jedna velika prednost, a rezultati obično traju 4-6 nedelja.

Foto: Shutterstock

Pasta od šećera i limuna 

Kako napraviti pastu?

Trakice umesto kuglice

Ukoliko u prvom pokušaju ne uspete da dobijete pastu od koje ćete moći da napravite kuglicu, isecite pamučne trakice, pastu drvenim štapićem nanesite na željeno područje, prekrijte trakama, te brzo i jako potegnite u smeru rasta dlačica.

Sastojci:

2 šolje šećera

četvrtina šolje vode

četvrtina šolje soka od limuna

kašičica meda

Priprema: Na laganoj vatri rastopite šećer. Dok je smesa još gusta dodajte limun i vodu. Kuvajte na najmanjoj temperaturi dok ne dobijete crvenkasto zlatnu boju (otprilike 5-10 minuta). Mešajte dok pena ne nestane i sipajte u staklenu ili keramičku posudu.

Kako se koristi? 

Pustite da se smesa ohladi, ali ne previše. Uzmite šećernu pastu veličine manjeg oraha i rukama oblikujte kuglicu. Potom pastu razvlačite prstima dok ne dobije oblik žvake. Nanesite rukom na željeno područje u smeru suprotnom od prirodnog rasta dlačica. Nanos paste otklanjajte malo po malo energičnim pokretima u smeru rasta dlačica. Istu pastu ponovo oblikujte u kuglicu i nanesite na novo područje.

Foto: Shutterstock

Efekti traju 4-6 nedelja

Ukoliko je pasta previše tvrda, razradite je prstima ili posudu stavite u toplu vodu na nekoliko minuta, a ukoliko je previše mekana, ohladite je. Za idealne rezultate, koža mora da bude čista i suva, a ne smeju se prethodno koristiti nikakvi losioni ili kreme za telo. Njih koristite nakon depilacije.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija