• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.07.2022

08:31

KAZNA ZA NEPLAĆANJE ULAZA 300! Od 2023. ulaz u Veneciju koštaće 10 evra  - prvi grad na svetu u kojem ovo POSTOJI

Zanimljivosti

KAZNA ZA NEPLAĆANJE ULAZA 300! Od 2023. ulaz u Veneciju koštaće 10 evra - prvi grad na svetu u kojem ovo POSTOJI

Podeli vest

Venecija će postati prvi grad na svetu koji će posetiocima naplaćivati ulaz, piše Politiko

Kako bi pomogli u rešavanju prenatrpanosti i obeshrabrili dolazak turista na jedan dan, gradske vlasti su najavile da će počev od januara 2023. godine turistima ulaz u grad naplaćivati 10 evra.

Posetioci će morati unapred onlajn da rezervišu ulaz i plate između 3 i 10 evra, u zavisnosti od doba godine. Inspektori će patrolirati gradom i moći da zaustavljaju turiste i traže dokaz da su platili ulaz. Kazna za neplaćanje ulaza biće do 300 evra.

Foto: Pixabay

Venecija



Novac prikupljen na ovaj način biće potrošen na smanjenje računa za odvoz smeća koje plaćaju stanovnici Venecije, a koji su veći od onih u susednim gradovima.

Stanovnici Venecije, ljudi koji im dolaze u posetu i turisti koji rezervišu noćenje u hotelu biće oslobođeni od plaćanja ulaza.

Foto: Reuters



Zvaničnik Venecije Simon Venturini izjavio je da je ta mera "zaista revolucionarna", ali je upozorio da će biti potrebno vreme i prilagođavanje kako bi sistem počeo dobro da funkcioniše.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija