• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje/N.L.

24.07.2022

14:59

OBJAVITE RAT BORAMA! Kozmetičarka otkriva kako da bar na neko vreme ODLOŽITE STARENJE!

Zanimljivosti

OBJAVITE RAT BORAMA! Kozmetičarka otkriva kako da bar na neko vreme ODLOŽITE STARENJE!

Podeli vest

Nudimo vam mali vodič kroz pravilnu negu kože, sve u cilju da odložite ono što je ipak neminovno – starost i njene tragove na licu...

Od kada je sveta i veka čovek traga za eliksirom mladosti. Na pojavu prvih bora neki su ravnodušni, drugi padaju u depresiju, a treći odmah kupuju sve moguće i nemoguće antiejdžing proizvode koji im padnu šaka. Kozmetičarka Danka Mirović nudi mali vodič kroz pravilnu negu kože, sve u cilju da odložite ono što je ipak neminovno – starost i njene tragove na licu. 

Stalno novi sastojci

- Od 25. godine koža počinje da stari, te je to neko idealno vreme kada treba početi sa preparatima protiv bora, naravno u skladu sa tipom kože. Kod odabira krema u obzir treba uzeti i godine. Tehnologija brzo napreduje i stalno se pronalaze novi i novi sastojci u borbi protiv bora, kao i načini da prodru u što dublje slojeve kože (nano tehnologija). Od novih sirovina najaktuelnija je durijan, biljka iz Južne Afrike, a tu su još i kiseonik, kavijar, vitamin C i hijaluron, te treba birati kreme s vim sastojcima – kaže Danka Mirović.

Foto: Shutterstock

Najvažina je sprega između kozmetičara i klijenta

Recepti starih baka

Prirodnu masku protiv bora možete napraviti od banane, žumanca i maslinovog ulja. Drugi provereni recept je još jednostavniji. Pomešajte pavlaku i med, nanesite na lice i posle 20-ak minuta isperite mlakom vodom.  

Preparate treba manjati dva puta godišnje, jer se koža prezasiti aktivne komponente. Pored toga, leti i zimi nećemo koristiti ista sredstva (leti laganija, zimi jača), a za intenzivniju negu odličan izbor su antiejdžing serumi i ampule.

Stvar navike

- Najvažina je sprega između kozmetičara i klijenta. Da bi borba protiv bora bila što efikasnija u kozmetičkim salonima se pomoću raznih aparata (sa iglicama, nano iglicama, ultrazvukom, mezoterapijom) aktivne supstance ubacuju u dublje (derma) slojeve kože. Međutim, to nije dovoljno. Klijenti imaju svoj domaći zadatak, a to je da ujutru i uveče očistite lice, nanesu tonik, kremu i antirid i za to im ne treba više od petnaest minuta dnevno - sugeriše kozmetičarka i dodaje:

Foto: Shutterstock

Za negu vam ne treba više od petnaest minuta dnevno

- Redovnost je najvažnija, ona je ključ vašeg lepog izgleda. Neka vam, ako to već nije, nega kože postane svakodnevna navika. Onoliko koliko ulažete u nju, toliko će vam se vratiti – zaključuje Danka.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15