• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.09.2022

08:04

CEO SVET JE JUČE ODAO POČAST NAJPOZNATIJOJ PRINCEZI! Četvrt veka od odlaska Ledi Di

Zanimljivosti

CEO SVET JE JUČE ODAO POČAST NAJPOZNATIJOJ PRINCEZI! Četvrt veka od odlaska Ledi Di

Podeli vest

Poštovaoci princeze Dajane, jedne od najomiljenijih i medijski najpraćenijih žena britanske kraljevske porodice, obeležili su juče 25 godina od njene smrti

Popularna Ledi Di, koju su zbog neposrednosti u komunikaciji i humanosti zvali i "narodna princeza", poginula je u saobraćajnoj nesreći 31. avgusta 1997. godine u Parizu, tačno godinu dana posle zvaničnog razvoda od princa Čarlsa.

 

 

U nesreći je stradao i Dodi el Fajed, njen verenik i egipatski biznismen, a i danas, posle četvrt veka, okolnosti pod kojima je došlo do nesreće obavijeni su velom tajne i nagađanjima da li je za nesreću kriv pijani vozač koji je želeo da utekne paparacima, da li su upletene tajne službe, da li je princeza tada bila u drugom stanju.

Hiljade ljudi ostavile su juče cveće kraj Spomenika plamenu slobode u Parizu, replike baklje Kipa slobode, koja je postala nezvanični spomenik princezi u francuskoj prestonici.

 

 

Njeni sinovi, Vilijam i Hari, kako su saopštili njihovi portparoli, obeležili su pomen privatno, u krugu porodice. Prošlog jula, povodom obeležavanja 60. rođendana Ledi Di, zajedno su otkrili njenu statuu u prirodnoj veličini u vrtu Kenzingtonske palate, u kojoj je princeza živela posle razvoda od princa Čarlsa.

Džoš O'Konor i Ema Korin kao Čarls i Dajana u seriji


Peta sezone serije "Kruna", koja prati život kraljice Elizabete i njene porodice, biće emitovana putem platforme Netfliks do kraja godine. Serija, čiji je autor Piter Morgan, već nekoliko godina jedna je od najpopularnijih i ovenčana je sa čak 11 najvećih nagrada za TV ostvarenja. Kako prenose britanski tabloidi, i sama kraljica Elizabeta II voli da je gleda.

Izvori bliski kraljevskoj porodici preneli su štampi "da kraljicu posebno zanima kako su je kreatori serije portretisali". Publika širom sveta u sledećoj sezoni očekuje rasplet bračne krize princa Čarlsa i princeze Dajane, koja je i u ovom ostvarenju bacila u senku i svog muža i njegovu majku.

bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
inspektor

pre 1 godinu

svet ne podrzava zlocinacki operativni klasnodiskriminativni sistem Kraljevinu jer celi svet se vekovima i danas bori protiv te nacisticke arijevske robovlasnicke organizacije kraljeva i princeza koji parazitiraju na grabaci naroda , svet je odao pocast onoj obicnoj zeni koja je e htela da pobegne od zlostavljanja u britanskoj nacistickjoj kraljevskoj familiji i jedno je sigurno da Dajana nije prihvatala ni sebe smatrala princezom i nije podrzavala taj pedofilski okrunjeni sistem i nije zelele da bude deo toga . Svet podrzavajuci Dajanu ustvari govori da ce celi svet i radnicka klasa krenuti u rusenje zlocinackih nacistickih robovlasnickih arijevskih pedofilskih kraljevina u celom svetu .

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija