• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje/Maja Jovanović

06.09.2022

11:15

Angelina Topić: NADMAŠIĆU mamin i TATIN USPEH!

instagarm/privatna arhiva/Angelina Topić

Zanimljivosti

Angelina Topić: NADMAŠIĆU mamin i TATIN USPEH!

Podeli vest

Na početku mi je smetalo što me porede sa ocem, ali sada ne, jer i sama pišem lepe stranice istorije sporta, baš kao što su i moji roditelji činili, kaže Angelina

Atletičarka Angelina Topić, čudo od deteta, kako su je prethodnih nedelja nazivali, ispisuje nove istorijske uspehe. Sa samo 17 godina već ima zavidan broj medalja, a među poslednjima su one koje je osvojila na Svetskom atletskom prvenstvu za juniore u Kolumbiji, ali i Evropskom prvenstvu za seniore u Minhenu. Iz Nemačke je Angelina došla sa bronzanom medaljom. Kao dete trofejnih sportista Biljane i Dragutina Topića, mlada sportistkinja upoznata je sa bremenom koje poznato prezime nosi, ali i sa velikim očekivanjima javnosti. O osvojenim medaljama, odricanjima, odnosu sa roditeljima, Angelina govori za Ljubav i zdravlje.

Osvojila si prvu medalju u seniorskoj kategoriji na Evropskom prvenstvu. Da li si sada svesna ovog uspeha?
- Tek sada polako shvatam koliko je ovo nestvaran poduhvat, i šta u stvari on znači. Naravno, ovo me samo motiviše da nastavim istim putem i ostvarim zacrtani put ka svetskom vrhu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by angelina<3 (@angelinatopic)

 

Jesi li verovala da ćeš osvojiti medalju?
- Nisam verovala sve do momenta dok nas nije ostalo samo pet na zaletištu. Onda sam shvatila da je ono što mi je trener nagovestio moguće, i da sam stvarno jedna od najboljih na takmičenju. Ostalo je istorija.

Kakve utiske nosiš sa takmičenja u Minhenu?
- Fantastična atmosfera na stadionu od koje sam se povremeno ježila, naročito kada su Nemci frenetično podržavali svoje takmičare, a moram da naglasim da mi se činilo da navijaju i za mene svim srcem. Nezaboravno.

Koliko ova medalja znači tvom samopouzdanju za buduća takmičenja?
- Kao što sam i rekla, shvatam da sam jedna od onih koji će se boriti za visok plasman, i to me izuzetno motiviše za dalju karijeru.

Da li pored treninga i takmičenja imaš vremena za prijatelje i druge aktivnosti poput svojih vršnjaka?
- Dan mi je organizovan tako da imam vrlo malo slobodnog vremena, ali ga rado koristim da ga sa drugaricama provedem u druženju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by angelina<3 (@angelinatopic)

 

Kako izgleda jedan tvoj uobičajeni dan?
- Redovna sam učenica gimnazije "Miloš Crnjanski", tako da svakoga jutra odlazim na časove u 8 ujutru. Škola obično traje do 14 časova, da bih već od 15 časova išla na trening. Nakon treninga se uglavnom malo odmorim, potom učim i ako ostane malo slobodnog vremena provodim ga sa sebi najdražima. Ležem na spavanje oko 23 časa, jer ne bih uspela da se oporavim za naredni trening ukoliko se to poremeti. Kada nije takmičarska sezona, subotom posle podne i nedeljom sam uvek slobodna i tada sam mnogo opuštenija.

Koliko ti je olakšavajuća okolnost na takmičenjima to što je uz tebe tvoj otac?
- Osim što je izuzetan trener, tata ima ogromno iskustvo i njegovi saveti su dragoceni. Trudi se da meni, ali i svima koji treniramo kod njega prenese svoje znanje i iskustvo, nekada kroz neke anegdote, nekada je previše ozbiljan, ali svaki savet je na mestu i sa svrhom.

Koji su najdragoceniji saveti koje si od njega dobila?
- Najviše mi je pomoglo njegovo geslo: Opusti se i uživaj u onome što radiš, igraj se. Na početku mi je smetalo što me porede sa njim, ali sada ne, jer i sama pišem lepe stranice istorije sporta, baš kao što su i moji roditelji činili.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by angelina<3 (@angelinatopic)

 

Misliš li da ti je olakšavajuća ili otežavajuća okolnost u karijeri to što si ćerka Biljane i Dragutina Topića?
- Svakako da je prednost kada su vam oba roditelja bivši sportisti, ali ja se trudim da ih nadmašim.

Da li su stroži kao treneri ili roditelji?
- Tata je stroži kao trener jer ne trenira samo mene već mnogo nas, u stvari to nije strogoća već traženje sportske discipline i koncentracija za ono šta radimo na treningu i van njega. Nažalost, tata je uvek u pravu.

Osećaš li pritisak da dostigneš uspehe svojih roditelja? Da li strahuješ da nećeš opravdati njihova očekivanja?
- Nemam nikakav pritisak, uživam u onome šta radim i čemu su me oni naučili.

 

 

Šta te najviše motiviše pred velika takmičenja?
- Volim da se nadmećem sa visinama, ne sa protivnicama, motiv mi je da nadmašim samu sebe. Ove godine sam tako i postigla svetski rekord, na šta sam jako ponosna.

Koliko ti je bitno i obrazovanje pored sporta?
- Želim da završim fakultet, jer smatram da obrazovanje nema alternativu.

Koji su tvoji neostvareni snovi kada je reč o sportskoj karijeri?
- Volela bih da se plasiram na Olimpijske igre i da preskočim magičnu granicu od dva metra. Sigurna sam da će mi osim podrške roditelja, trenera, kluba i Saveza u tome ogromna podrška biti i stipendijska podrška kompanije "VODAVODA", ne samo kao finansijski stimulans, već kao osećaj da pripadam još jednoj velikoj porodici koja je uvek uz mene, koja me bodri i raduje se mojim uspesima, i hvala im na tome.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija