• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.11.2022

10:00

OTKRIVAMO MRAČNE TAJNE HOLIVUDA! Ugovori su imali ŠOK KLAUZULU, glumicama vadili ZUBE, a u oči im stavljali OVO

Reuters

Zanimljivosti

OTKRIVAMO MRAČNE TAJNE HOLIVUDA! Ugovori su imali ŠOK KLAUZULU, glumicama vadili ZUBE, a u oči im stavljali OVO

Podeli vest

Prva asocijacija na Holivud je oduvek bio glamur, sjaj i crveni tepih, ali je istina potpuno drugačija. Stari holivudski filmovi skrivaju mračne tajne o kojima javnost ništa nije znala, ali je sada sve isplivalo na površinu

"BuzzFeed" je objavio prilično uznemirujuće činjenice koje retki znaju, ali svakako menjaju naš pogled na filmove.

- Glumice su u to vreme bile toliko opterećene svojim izgledom da je Džoun Kraford izvadila zadnje zube kako bi imala lepši oblik vilice.

Vađenje zuba

- Imala sam samo 23 godine. To se zvalo kopča, kad uklonite zadnje zube, vilica vam se zavija na elegantniji način. Agent mi je rekao da, ako želim da radim nakon 25. godine, moram da investiram u sebe pa sam to uradila. To nije bila retkost tada - ispričala je.

- Džoun je takođe svake nedelje na očne kapke stavljala bornu kiselinu kako bi joj oči blistale.

- Kad bi dečiji glumci bili neposlušni na setu, ponekad bi ih poslali u takozvanu "crnu kutiju", gde su za kaznu sedeli na komadu leda.

Hičkokove ptice

- U Hičkohovom hitu "Ptice", za Tipi Hedren su vezali su žive ptice, a takođe su ih bacali na nju kako bi se snimila legendarna scena. Kad je posetio set, Keri Grant joj je navodno rekao: "Ti si najhrabrija žena koju sam ikad video."

Takođe je poznato i da je Hičkok želeo da bude intiman sa Tipi, ali ona ga je odbila i on joj je uništio karijeru u Holivudu. Takođe, ona je majka Melani Grifit i baka Dakote Džonson.

- Džin Keli je jednom prilikom tokom snimanja "Singin’ in the Rain" toliko izvređao plesanje Debi Rejnolds da se zavukla pod klavir i plakala.

-Dolazio bi na probe i kritikovao sve što sam radila, nikad me nije ohrabrio - ispričala je Debi.

- Odri Hepbern je svoj karakteristični “srneći pogled” održavala tako što bi joj, nakon nanošenja maskare, iglom razdvajali svaku pojedinačnu trepavicu.

- Džeki Kuper je u svojoj biografiji otkrio da nije mogao da zaplače u ključnoj sceni kad su snimali film "Skippy" pa mu je reditelj (koji je mu je inače bio ujak) zapretio da će ubiti njegovog psa ako ne bude plakao.

"Počeo sam da jecam toliko histerično da je bilo previše za scenu, morali su da me smiruju."

Kuper je inače 1931. za tu ulogu bio nominovan za Oskara. Bilo mu je samo devet godina. Do dana današnjeg to je najmlađa nominovana osoba u istoriji Oskara.

Moralna klauzula 

- Ugovori su u to vreme imali "moralnu klauzulu" koja je glumice obavezivala da se ne udaju i da moraju da abortiraju ako zatrudne. Ta je klauzula postojala kako bi "sprečila zvezde da unište svoju vrednost skandalima". Navodno su Lana Tarner, Džudi Garland i Dženet MekDonald tajno abortirale, a u javnosti se pričalo kako su u bolnici zbog operacije slepog creva ili infekcije uva.

- U dvadesetima i tridesetima na filmskim setovima su koristili azbest kako bi se snimale scene u kojima veje sneg. Neki su se glumci, poput Stiva Mekvina, kasnije u životu zbog toga teško razboleli.

- Heti MekDanijel bila je prva tamnoputa osoba u istoriji koja je bila nominovana za Oskara, ali hotel u kom se održavala dodela nije dopuštao crncima da uđu. Producent filma "Prohujalo s vihorom" morao je da potegne veze i moli za posebnu uslugu da je puste u zgradu. Čak i posle toga, morala je da sedi u pozadini.

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija