• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.11.2022

16:15

NIJE SAMO ZA ORALNU HIGIJENU! 8 načina na koje možete iskoristiti KONAC ZA ZUBE!

Freepick

Zanimljivosti

NIJE SAMO ZA ORALNU HIGIJENU! 8 načina na koje možete iskoristiti KONAC ZA ZUBE!

Podeli vest

Iako mu je osnovna primena za čišćenje zuba, ovaj konac možete iskoristiti i za biljke, ukrase, čišćenje tastature i još mnogo toga

Iako se konac za zube prvenstveno koristi, pa, za čišćenje zuba, to mu nije jedina namena. 

Imali smo priliku da vidimo kako ovaj jednostavan izum može da smiri naelektrisanu kosu (podsetite se klikom na link OVDE), a sada vam predstavljamo još nekoliko njegovih (ne tako uobičajnih) primena:

Čvrsto zatvorite kofere

Kako bi prtljag bio dobro zatvoren, zavežite konac između patentnih zatvarača, kako se ne bi otvorili tokom prevoza.

Za biljke i cveće

Koncem privežite visoke biljke koje se penju uz zid.

Odvojite fotografije

Ako su stranice albuma zalepljene, nemojte da rizikujete da ga nasilno otvorite. Postavite konac za zube između fotografija i nežno ga pomerajte napred-nazad kako biste ih razdvojili bez oštećenja.

Držite odeću na ofingere

Zamotajte konac oko vrhova žičanog ili plastičnog ofingera. To će sprečiti da svilenkaste košulje ili one bez naramenica skliznu.

Foto: Freepick

konac za zube

Savršeno narežite tortu

Možete dobiti uredne komade torte rezanjem dezerta koncem. Isti trik vredi i za drugu meku hranu, poput sira ili tvrdo kuvanih jaja.

Nanižite venac

Napravite svečani venčić za praznike navlačenjem kokica ili brusnica na konac. Možete ga provući kroz voće i zakačite na otvorenom kao hranilicu za ptice.

Očistite tastaturu

Često vam se dešava da tokom radnog vremena ne možete da izdvojite vreme za pauzu za ručak, zbog čega uvek jedete za radnim stolom. Koristite ga za uklanjanje prljavštine ili sitnih mrvica koje su zapale u tastaturu, tokom obroka.

Obesite ukrase

Ako vam nedostaju kukice za ukrase, provucite konac na vrhu ukrasa, kako bi ih zakačili na drvce ili po kući, savetuje vecernji.hr.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija