• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

08.12.2022

20:58

NISKI MUŠKARCI češće uživaju u intimnim odnosima, ali u ovome se kriju njihove MRAČNE STRANE LIČNOSTI!

pexels.com

Zanimljivosti

NISKI MUŠKARCI češće uživaju u intimnim odnosima, ali u ovome se kriju njihove MRAČNE STRANE LIČNOSTI!

Podeli vest

Istraživanja pokazuju da se niski muškarci ređe razvode, ali isto tako se povezuju sa manjkom empatije i narcizmom

Mnogi smatraju da su niski muškarci na neki način diskriminisani u odnosu na visoke muškarce, između ostalog jer se veruje da žene vole visoke i krupne momke, što povezuju sa sigurnošću i zaštitom.

Ipak, takođe se smatra da visina može uticati na ljubavni život, kao i ponašanje i samopouzdanje, ali možda ne na način na koji biste očekivali.

Kada je reč o intimnim odnosima, istraživanja žurnala se*sualne medicine pokazala su da niski muškarci zapravo češće uživaju u intimnim odnosima i da je 32 odsto manja verovatnoća da će se razvesti ako su niži od 175 centimetara.

Međutim, postoji i ona druga, mračnija strana medalje! Poljski naučnici otkrili su da niski muškarci mogu da budu evolutivno povezani sa onim što se zove "mračna trijada osobina ličnosti".

Šta to zapravo znači?

To uključuje manjak empatije i asocijalnog ponašanja, narcizam, odn. usredsređenost na sebe i manipulaciju.

Foto: Pixabay

veza

- Naša studija pruža prvu procenu o tome kako se crne trijade crte ličnosti odnose na visinu i stavove prema visini - napisali su istraživači u studiji koja je obuhvatala 367 muškaraca i žena, objavljenoj u časopisu "Personality and Individual Differences".

- Ovo nas navodi da verujemo da bi sindromi ponašanja crnih trijada mogli da budu deo psiholoških sistema dizajniranih prirodnom selekcijom kao bi bolje omogućili onima nižeg rasta da se i dalje takmiče u velikim životnim izazovima - objasnili su stručnjaci, te podvukli da gore navedene psihološke osobine mogu da pruže prednost u domenima preživljavanja i parenja koje nadoknađuju gubitke u fizičkoj moći.

Zanimljivo je da je ovo istraživanje bilo ukorenjeno na takozvanom Napoleonovom kompleksu – nazvanom po čuveom francuskom imeperatoru, Napoleonu Bonaparti, koji je navodno bio visok 168 centimetara zbog čega su mu se britanske novine rugale tokom francuske revolucije.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija