• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje/J.M.

01.01.2023

12:49

SVEŽ IZGLED posle NAJLUĐE NOĆI! Prirodni tretmani za OPORAVAK!

Shutterstock

Zanimljivosti

SVEŽ IZGLED posle NAJLUĐE NOĆI! Prirodni tretmani za OPORAVAK!

Podeli vest

Uz savete stručnjaka možete lako da anulirate nespavanje, ples do zore, dve, tri ili pet čašica više, jaku i masnu hranu... i blistate kao da ste celu noć spavali

Zabava do sitnih sati, velike količine koktela i drugog alkohola uz masnu i slatku hranu definitivno ne pomažu svežem i blistavom izgledu kakav priželjkujete. Ali, uz savete stručnjaka možete lako da anulirate ove zamke i blistate kao da ste celu noć spavali.

Prirodni tretmani

Prvi dan nove godine rezervišite za oporavak i priuštite sebi nekoliko jednostavnih prirodnih tretmana. Napunite kadu vodom, dodajte dve kašike meda i pola litre mleka i uronite u toplu kupku. Uživajte 15 minuta i preporodićete se.

Foto: Shutterstock

Okupajte se u medu i mleku

Ukoliko vas muče podočnjaci, najbolji način da osvežite oči jeste da stavite kolutove krastavca ohlađene u frižideru. Stavite ih na oči kao masku i držite 10-15 minuta. Takođe možete staviti ohlađene filter kesice čaja od kamilice, one će vam pomoći da smanjite natečenosti i tragove umora.

Foto: Shutterstock

Za podočnjake upotrebite ohlađeni krastavac ili kesice čaja od kamilice

Kako biste u potpunosti otklonili tragove umora, na očišćeno lice nanesite masku od izgnječene banane koja koži vraća svežinu, a istovremeno rešava problem naduvenog lica.

Poradite na cirkulaciji

Nakon lude noći možda ćete poželeti da probudite kožu lica i podstaknete cirkulaciju. To možete da učinite savijanjem prema napred dok stojite i pokušavate da prstima dotaknete pod (poza uttanasana iz joge). Stručnjaci kažu da pretklon pomaže da se podstakne cirkulacija krvi u licu, vratu i glavi. Takođe pomaže da se opuste mišići lica i uravnoteže hormoni, što sve dopinosi zdravijoj i sjajnijoj koži.

Zatim upotrebite serum s vitaminom C ili dobro utrljajte klasičnu hidratantnu kremu koju imate kod kuće ili pak prirodna ulja poput onih od kokosa, masline, avokada ili badema, koja čine čuda za kožu. Ako želite da preduzmete korak više, nakon aplikacije hranjivih ulja koristite i hidratantnu kremu.

Lagana šminka

Kada je reč o ulepšavanju, šminka bi sledećeg dana trebalo da bude lagana i blistava. Cilj je ionako da delujete sveže i prirodno. Birajte decentne prirodne tonove kako biste zadržali utisak svežine.

Foto: Shutterstock

Dan kasnije ne preterujte sa šminkom

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija