• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.01.2023

19:30

OVAJ DORUČAK JE SVAKI DAN JELA NAJSTARIJA ŽENA NA SVETU! Veruje se da je to tajna njene dugovečnosti

Pixabay

Zanimljivosti

OVAJ DORUČAK JE SVAKI DAN JELA NAJSTARIJA ŽENA NA SVETU! Veruje se da je to tajna njene dugovečnosti

Podeli vest

Najstarija žena na svetu je svaki dan doručkovala kajganu i slaninu, a naučnici su otkrili da je ovaj obrok zapravo jako dobar za zdravlje

Nije tajna da je doručak navažniji obrok u toku dana i da ne bi smeli da ga preskačemo kako bi bili zdravi, ali koliko nas zapravo ima naviku da ujutru nešto pojede?

Ukoliko spadate u one koji tu naviku nemaju i koji redovno preskaču doručak, trebalo bi da znate da pravite ogromnu grešku, jer doručak obezbeđuje energiju koja vam je potrebna za taj dan, a može da pomogne i u smanjivanju masti na stomaku.

Foto: Pixabay

Starost

Takođe, vrlo važna funkcija doručka jeste ta što može da popravi imunitet koji je najverovatnije glavna komponenta dugog i zdravog života.

Jedna od najstarijih žena na svetu, Suzana Mušan Džouns, imala je običaj da maksimalno koristi prednosti doručka. Naime, ona je smatrala da je određena vrsta hrane zaslužna za njenu dugovečnost, a određene namirnice je svakodnevno jela.

Foto: Pixabay

Slanina

Verovali ili ne, ali ona je svakodnevno jela slaninu, a živela je 116 godina.

Džouns je rođena u julu 1899. godine, a preminula je 2016. godine, samo nekoliko meseci pre svog 117. rođendana. Njena jutarnja rutina je oduvek bila ista, prenosi nam EatThis.

Foto: Pixabay

Kajgana

Probudila bi se oko pola 10 i doručkovala bi do pola 11. Svako jutro bi jela isti doručak koji se sastojao od kajgane i slanine.

Naučnici su nedavno rešili jednom za svagda misteriju slanine i otkrili da je ona zapravo dobra za zdravlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ssss

pre 1 godinu

Pa sta bi na kraju? Jesu li joj nestala jaja ili slanina? Ako je spavala svaki dan do pola 10 i doruckovala do pola 11 bez problema je mogla da zivi toliko. Nema trzavica, posla, dece, cekanje plate, da li moze da pokrije sve za ceo mesec! Stvarno ste smesni vise sa ovakvim člancima!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija