• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

23.01.2023

14:17

ŠTO SI IH RAĐALA DA TI IH DRUGI ČUVAJU? Korisnik jednog sajta pokrenuo burnu raspravu o neodgovornosti novopečenih mama!

Pixabay

Zanimljivosti

ŠTO SI IH RAĐALA DA TI IH DRUGI ČUVAJU? Korisnik jednog sajta pokrenuo burnu raspravu o neodgovornosti novopečenih mama!

Podeli vest

Korisnik sajta na kojem se dele razne ispovesti, pokrenuo je polemiku o čuvanju dece i neodgovornosti majke.

Na jednom sajtu koji se bavi objavljivanjem ispovesti, neko je podelio svoje mišljenje o roditeljstvu, tačnije ostavljanju dece na čuvanje.

Reklo bi se da se ovde se akcenat stavlja na neodgovornost roditelja, tačnije majke, koja dozvoljava da takoreći neko drugi odgaja i čuva dete

- Ne mogu da razumem majke koje malu decu, a i veću ostavljaju da im ih drugi čuvaju po ceo dan i noć. Ja sam za da ih neko pričuva nekoliko sati ili pola dana kad porast, ali po ceo vikend ili tako nešto ne. Što si ih rađala da ti ih drugi čuvaju - glasi mišljenje ove osobe, za koju se kroz pisanje ne može odrediti da li je muško ili žensko.

Ipak, komentari koje je osoba dobila su bili raznoliki:

- Daleko od toga da treba pljuvati i osuđivati, ali ekstremnu sebičnost ne treba normalizovati. Da, roditeljima treba odmor, ali nije u redu svoju decu non stop ostavljati nekome, dok ti ideš okolo i ispunjavaš svoje potrebe. Deci trebaju i majka i otac i ako niste u stanju većinu vremena da provodite sa decom, jer vas to smara i bitniji su vam hobiji, kafenisanja sa prijateljima svaki dan, nemojte da ih rađate. Nije u redu prema deci.

Foto: Shutterstock

čuvanje dece

- Ja znam za slučaj da su mama i tata otišli na odmor od 20 dana i ostavili svoju bebu staru 4 meseca, babi na čuvanje. Mislim ok, treba mami i tati odmor, ali meni nije normalno da si od svoje bebe odvojen tako dugo, pogotovo majka, za koju je beba najviše vezana dok je tako mala. Malo se ide tu u krajnost, pojedini roditelji su strašno sebični, a na prvom mestu bi trebalo da im bude dete.

- A očeve iste te dece možeš da razumeš!

- Budite srećni da ima ko da čuva. Nemam još decu, ali plašim se jednog dana, kad bude ko će da ih pričuva kad bude trebalo. Majka mi umrla, otac daleko u drugom gradu, babe i dede stari, ko zna da li će i doživeti unuče. Da li ću imati svekrvu i kakvu, pitanje je sad. Nije mi baš svejedno.

- Meni je to zadovoljstvo. Nismo svi isti.

- Ti izgleda nemaš decu!

- A šta će biti mom detetu s mojim roditeljima?

- Tebe očigledno niko nije čuvao i nisu te naučili da gledaš svoja posla.

Šta vi mislite o ovome?

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija