• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

18.02.2023

18:32

UKLONITE VOSAK SA GARDEROBE! Samo ovako nećete oštetiti tkaninu!

Shutterstock

Zanimljivosti

UKLONITE VOSAK SA GARDEROBE! Samo ovako nećete oštetiti tkaninu!

Podeli vest

Ako treba da uklonite vosak sa odeće, veoma je bitno da prvo sačekate da se osuši.

Ukoliko vam se dogodilo da se vosak prospe na odeću, postoji određena procedura, koja će vam osigurati da ga uklonite bez problema.

PUSTITE DA SE OSUŠI

Nemojte tretirati tečni ili topao vosak na vašim stvarima. Na taj način ćete povećati površinu fleke.

Sačekajte da se potpuno osuši i pređite na korak broj 2.

SKINITE VIŠAK

Nožem, turpijom ili oštrim predmetom skinite sav vosak (sastružite) sa tekstila. Tokom ovog procesa budite nežni kako ne biste oštetili tkaninu.

ISTOPITE OSTATAK

Uključite peglu na najmanju temperaturu. Ispod i iznad fleke stavite papirni ubrus. Peglu nežno prislonite na par sekundi i odmaknite. Na ubrusu će ostati trag voska. Ponavljajte sve dok ne bude traga od voska.

TRETIRAJTE FLEKU

U slučaju da je na garderobi ostala fleka - tretirajte je sa sredstvom za skidanje fleka (koje uobičajno koristite). Nakon toga operite u mašini na uobičajnom programu. Ako fleke nema, nema ni potrebe za tretiranjem - samo operite.

PRE TRETIRANJA

Pre tretiranja, proverite deklaraciju za pranje. Za nežne i osetljive tkanine preporučuje se da veš odnesete na hemijsko čišćenje, prenose iz jedne firme koja se bavi profesionalnim uklanjanjem fleka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija