• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.03.2023

15:00

PROGLAŠENA JE ZA NAJLEPŠU KUĆU U 2023. GODINI! (FOTO)

Pixabay

Zanimljivosti

PROGLAŠENA JE ZA NAJLEPŠU KUĆU U 2023. GODINI! (FOTO)

Podeli vest

Kuća je smeštena među stenama, a poseduje sve što je potrebno za porodični život ili odmor.

Nedavno je dodeljena nagrada "Wallpeper Design" za 2023. godinu - za najbolju privatnu kuću, a pobednik je zdanje "Desert Palisades" koje svojom lepotom apsolutno oduzima dah.

Vila se nalazi u Kaliforniji, u naselju Palm Springs, a arhitekte "Woods + Dangaran" su se oslanjale na kalifornijsko nasleđe iz sredine prošlog veka.

 

 

Ceo dizajn je oplemenjen modernim notama u koje su utkane sve potrebe i sklonosti vlasnika.

Vila se nalazi u sušnom stenovitom pejzažu i pravi je primer osvežavajuće minimalističke arhitekture koja samouvereno viri iza kamenja i kaktusa.

Kuća je, kažu, savršen spoj starog i novog, a nalazi se na idealnoj destinaciji za beg od urbanog okruženja.

 

 

Skockana je za svakodnevni život jedne porodice ili za odmor, a nudi svu moguću udobnost.

- Cilj je bio da unutrašnjost kuće bude poput pustinje, sa nijansama prljavo roze, bojama peska, smeđom, tamnijim zelenim tonovima, a sve kako bi se stvorila prigušena paleta koja se stapa sa pustinjskim terenom - objašnjavaju arhitekte, a prenosi wallpaper.com.

Kuća je izrađena u jednom nivou, otvarajući se ka pejzažu kroz zastakljene zidove. Stakleni delovi se smenjuju sa karakterističnim patiniranim mesingom na fasadi, koji čini da zgrada svetluca iz daljine.

 

 

Kuća ima četiri spavaće sobe, nekoliko kupatila, kao i veliki prostor za boravak.

Biljke u kući i oko nje su slične onima koje inače rastu u okruženju i koje mogu izdržati ekstremne letnje temperature.

Bazen i popločana terasa idealni su za zabave na otvorenom - kao i kod mnogih drugih kuća u Palm Springsu - ali ova kuća je ipak delikatan arhitektonski izraz i prikaz savršenog balansa na drugačiji način.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija