• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

13.04.2023

18:09

SODA BIKARBONA, SIRĆE i BOJE ZA KUVANJE! Evo kako na najbrži način da obojite koliko god jaja želite u isto vreme!

pexels.com

Zanimljivosti

SODA BIKARBONA, SIRĆE i BOJE ZA KUVANJE! Evo kako na najbrži način da obojite koliko god jaja želite u isto vreme!

Podeli vest

Kada pomešate sve sastojke, dobićete divno obojena "vulkan jaja".

Mnogi vole da farbaju jaja, ali ne žele da se predugo zadržavaju pri samom procesu. Takođe, bilo bi dobro i da možete da uključite mališane u ceo proces, a opet da ne napravite prevliki nered.

Na svu sreću, postoji tehnika koja će vam to i omogućiti.

Sve što treba da uradite jeste da skuvana jaja stavite u veću plastičnu posudu. Zatim po njima pospite nekoliko boja za jelo, kako biste dobili zanimljive šare. Sledeće što treba da uradite jeste da pospete sodu bikarbonu po jajima, a potom ih i preljete sirćetom.

Neki ovako farbana jaja nazivaju i "vulkan", zbog pene koja se pravi prilikom postupka.

Naravno, možete farbati i pojedinačno, pa u različite posude razdvojiti jaja i boje, koji će onda biti dakle, jednobojni.

Kako to izgleda u praksi, pogledajte na linku OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija