• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.05.2023

17:40

KAKO OSVEŽITI PROSTOR? Predlažemo boje i nameštaj koji su hit ovog proleća

Zanimljivosti

KAKO OSVEŽITI PROSTOR? Predlažemo boje i nameštaj koji su hit ovog proleća

Podeli vest

Ako nemate ideju kako da uredite enterijer, možda će vam ove ideje biti inspirativne.

Predlažemo nekoliko načina uz koje će prostor dobiti potpuno novu dimenziju:

Zaobljeni nameštaj

- Fotelje, dvosedi, stočići i drugi komadi nameštaja imaju ovu stilizovanu zakrivljenost koja se oseća kao prirodni tok - veliki odmak od tvrdih ivica - objašnjava dizajnerka enterijera Bregan Džejn za magazin The Spruce.

Pastelne boje

Veoma su moderne i pastelne boje. Dizajneri savetuju da se pored njih koriste i neutralne boje. Tako prostor neće biti previše zasićen bojom.

Možete, na primer, zelenu boju iskombinovati sa detaljima u boji lavande. Dobićete svež i moderan izgled prostora.

Foto: Shutterstock

Pastelne boje u enterijeru

Vintidž

I ove godine u trendu su vintidž detalji. Tako možete odabrati jedan upečatljiv komad nameštaja, policu ili ormarić. Uvek su dobrodošli i vintidž detalji, kao što su na primer lampa ili zidni sat. 

Mešavina starog i novog

Dizajneri ohrabruju ovu kombinaciju koja deluje posebno atraktivno u prostoru.

 - Dobro izbalansiran prostor je rezultat savršene mešavine tonova i tekstura. Dodavanje vintidž komada zahteva pažljivo razmatranje, jer svaki komad mora biti pažljivo odabran kako bi se stvorio kohezivan dizajn koji priča priču - savetuje dizajnerka Anđela Hamvej, a prenosi The Spruce.

 

 

 

 

 

 

 

Proleće je pravo vreme da iz prostora izbacite teške tkanine, poput somota.  Odlučite se za laganiji tekstil, poput pamuka i lana, kao i za vedre boje. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
danica

pre 10 meseci

joj kako mi je drago što sam sredila svoj kutak odonosno svoju sobu,pa sam još ubacila mali stolić i stolicu u samom uglu zida a pored toga mi je fotokatalitički prečiščivač vazduha ambilife,isad prosto udišem svež planinski vazduh.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija