• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.11.2023

20:04

Horori nisu samo na filmovima! Ovo su mesta paranormalnih pojava u Srbiji!

Pixabay

Zanimljivosti

Horori nisu samo na filmovima! Ovo su mesta paranormalnih pojava u Srbiji!

Podeli vest

Svi smo u detinjstvu imali strah od mraka ili nekog čudovišta čuvenih horor filmova, međutim te pojave nisu samo tamo negde u Americi, ima ih i ovde, poput onih iz Đavolje Varoši, planine Radan i mnogih drugih.

Kada govorimo o paranormalnim pojavama ne mislimo nužno na duhove, nego i na mesta gde se i dan danas mogu osetiti tragovi jezivih stvari koje su se tamo dogodile nekada davno.

 

Dvorac Kapetanovo

 

Prvi na ovoj listi je dvorac Kapetanovo se nalazi u Vojvodini u blizini mesta Stari Lec. Dobio je ime po Milanu Kapetanovu koji je bio jedan od vlasnika. Legenda kaže da je prvi vlasnik zamka bio Botka Bela koji je bankrotirao 1938. godine, nakon čega se njegova žena polila benzinom i zapalila, a sve što je ostalo je bio pramen njene plave kose koji je kružio oko dvora.

 Taj pramen dugo je obletao oko dvorca. Legenda kaže da se, posle ove tragedije, svake godine na Svetog Iliju, u jednoj od odaja zamka pojavljuje senka plavokose žene.

Foto: Vikipedija

 

 

Vampirska vodenica

 

Sava Savanović je najpoznatiji srpski vampir, a njegova vodenica je nadaleko čuveno mesto gde se dešavaju paranormalne pojave. Prema legendi, nju pohodi Sava koji se ubio zbog nesrećne ljubavi koju je osećao prema jednoj pastirici. Ovde se gosti dočekuju sa vencem belog luka, a noću huk vetra stvara jeziv osećaj.

Foto: Informer

 

 

Planina Radan

 

Na jednoj od uzbrdica na ovoj planini se prema pričama pojavila gravitaciona anomalija koja čini da se vozila koja se kreću nizbrdo navodno podižu. Iako je libelom ustanovljeno da je anomalija samo iluzija, ljudi se i dalje fascinirano vozikaju padinom na Radanu i užvaju u nestvarnoj vožnji.

Foto: Topličkevesti

 

 

Bela žena sa smederevskog puta

 

Ova legendaje malo novija i nastala je osamdesetih godina kada je jedan mladić navodno povezao stoperku koja ga je pozvala da svrati na ručak u njenu kuću. Nakon tri dana se vratio u njen dom u blizini Smedereva, ali je vrata otvorila starica koja mu je saopštila da je ona preminula pre više od pet godina u saobraćajnoj nesreći i da on nije prvi, a ni poslednji, koji je traži.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija