• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.12.2023

08:50

Ovo je najopasniji hotel na svetu! Nalazi se usred mora i okružen je ajkulama (VIDEO)

Printscreen You Tube

Zanimljivosti

Ovo je najopasniji hotel na svetu! Nalazi se usred mora i okružen je ajkulama (VIDEO)

Podeli vest

Neobičan hotel "Frying Pan" koji se nalazi usred mora, zbog položaja i oblika nazivaju - najopasnijim na svetu.

Kada razmišljate o hotelu uz more, verovatno zamišljate sunčane plaže, palme, zlatni pesak, bazen i ležaljke. Međutim, hotel "Frying Pan" nema ništa od toga.

Ovaj hotel je ogromna metalna konstrukcija kilometrima udaljena od obale i okružena ajkulama i uzburkanim okeanom.

 

 

Hotel se sastoji od ogromne metalne konstrukcije postavljene u plitkoj vodi. Udaljen je oko 50 kilometara od istočne obale Severne Karoline.

Izdiže se na 41 metar visine, a okačen je na četiri ogromna stuba koji su međusobno spojeni metalnim podupiračima.

Foto: Printscreen You Tube

 

Hotel je prvobitno izgrađen davne 1964. godine da bi zaštitio brodove u prolazu od nasukavanja u plitkim vodama. Ovo je unosno mesto za ribare, ali je istovremeno i mesto gde je zabeleženo 130 brodoloma u 14 godina.

Foto: Printscreen You Tube

 

 

Dok se svetionici obično grade na čvrstom tlu, ovaj je morao biti usred okeana, zbog čega više liči na naftnu platformu. 

Nakon toga se toranj koristio kao platforma za posmatranje i proučavanje riba. 2010. godine platformu je kupio Richard Neil iz Oklahome , koji je odlučio da je pretvori u jedinstveno mesto za boravak ljudi.

Foto: Printscreen You Tube

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija