• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.01.2024

17:53

Otkriveni novi detalji o peruanskim vanzemaljcima! Svet ostao u čudu!

EPA

Zanimljivosti

Otkriveni novi detalji o peruanskim vanzemaljcima! Svet ostao u čudu!

Podeli vest

Takozvane "vanzemaljske mumije", koje su se u oktobru misteriozno pojavile na aerodromu u Limi, ipak ima zemaljsko poreklo, potvrdili su naučnici, ukazujući na snimke skeleta koji ukazuju na ljudsku anatomiju.


Par takozvanih "vanzemaljskih mumija", koji se u oktobru neočekivano pojavio na aerodromu u Limi, ipak ima zemaljsko poreklo, naveli su naučnici.

Dva mala primerka, opisana kao humanoidne lutke, verovatno su napravljena od ljudskih i životinjskih kostiju, govorili su naučnici na konferenciji u Limi.
"To nisu vanzemaljci. To su lutke napravljene od životinjskih kostiju sa ove planete i spojene su koristeći moderni sintetički lepak", rekao je Flavio Estrada, arheolog sa Peruanskog instituta za pravnu medicinu i sudske nauke.

Dve figure su se pojavile u kancelarijama aerodroma u Limi u kartonskoj kutiji, a napravljene su tako da izgledaju kao mumificirana tela obučena u tradicionalnu andsku odeću, prenosi Rojters.

Prošlog septembra, dva mala mumificirana tela sa izduženim glavama i rukama sa tri prsta su predstavljena na meksičkom kongresnom saslušanju, što je izazvalo široku interesovanje medija.

Foto: EPA

 

Na konferenciji za novinare u Limi u petak, koja je organizovana od strane peruanskog Ministarstva kulture, naučnici su rekli da lutke pronađene na aerodromu u Limi nisu povezane sa telima predstavljenim u Meksiku.
Oni su naglasili da ni tela u Meksiku nisu vanzemaljskog porekla.

Foto: EPA

 

Antropolog Rodžer Zuniga sa Nacionalnog univerziteta San Luis Gonzaga u Ika Peruu rekao je da su istraživači proučavali pet sličnih primeraka tokom četiri godine.

"Oni su stvarni", rekao je Zuniga Rojtersu na marginama sednice.

„Nije bilo apsolutno nikakve ljudske intervencije u fizičkom i biološkom formiranju ovih bića“, dodao je on, rekavši da ne zna poreklo bića.

Zuniga je predstavio pismo koje je potpisalo 11 istraživača sa univerziteta u kojem se isti izjašnjavaju. U pismu je, međutim, bilo jasno da oni ne impliciraju da su tela „vanzemaljska“.

Više o ovome pogledajte u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija