• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.06.2024

17:00

Doktorka otkrila kako sami da uklonimo krpelja! Bez čupanja - Potrebne su nam samo dve stvari! (VIDEO)

Shuterstock

Zanimljivosti

Doktorka otkrila kako sami da uklonimo krpelja! Bez čupanja - Potrebne su nam samo dve stvari! (VIDEO)

Podeli vest

Krpelji mogu biti veoma opasni ako se ne izvade na adekvatan način.

Krpelji su sitni paukoliki paraziti koji se hrane krvlju domaćina. Krpelji ujedaju i ljude i životinje i poznati su kao izazivači i prenosnici mnogih bolesti.

Krpelje možete naći svuda u prirodi: u drveću, visokoj travi, žbunju, kao i u nagomilanom lišću. Guste livade sa visokom travom, gusti šumski predeli, pa čak i plaže su neka od mesta gde se možete sresti sa krpeljima.

Foto: Shuterstock

 

Poznato je da krpelj može biti zaražen bakterijom "borreliom burgdorferi", kao i virusom krpeljskog encefalitisa, pa ove mikorganizme može preneti čoveku. "Borellia" je uzročnik lajmske bolesti, zbog čega je veoma važno da se krpelj što pre uoči i izvati iz kože.

Doktorka Dženin Bouring je na svom TikTok profilu, podelila najlakši način kako da se oslobodite ove napasti.

 

@j9naturally Easy Hack for Ticks Dr. Janine offers a simple tip for dealing with tick bites. Simply apply peppermint essential oil on a cotton swab and gently rub it around the tick bite area. This will cause the tick to back out since they aren't fond of peppermint, allowing you to safely remove them. In addition, Dr. Janine suggests taking herbal medicines such as echinacea, astragalus, and ginseng to boost your immune system and protect your body against ticks and other harmful organisms. #ticks #lymedisease #tickremoval #wellness ♬ original sound - doctorjanine Bowring, ND

 

Sve što je potrebno da uradite jeste da oko krpelja, štapićem za uši, nanesete ulje mente. Krpelji ne mogu da podnesu ovaj miris, pa će se brzo otkačiti od kože, a zatim ga možete samo baciti.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17