• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.07.2023

13:00

Radite od kuće, a nemate klimu? Uz pomoć ovih trikova biće vam lakše

pexels.com

Zdravlje

Radite od kuće, a nemate klimu? Uz pomoć ovih trikova biće vam lakše

Podeli vest

Ako radite od kuće, a nemate klimu, sigurno vam je teško da održite koncentraciju i budete produktivni. Naučite kako da se izborite sa vrućinom.

Stjuart Heritadž, novinar magazina Guardian, napisao je da je u poslednje tri godine radio iz svoje kancelarije u kući. Pošto nema klimu, našao je način da se uspešno nosi sa vrućinom prilikom rada od kuće

Ovo su njegovi saveti: 

1. Skinite se 

Kada radite od kuće niko se neće uvrediti ako se niste obukli onako kako biste se obukli za posao. Tako da možete da radite u majici ili vešu. Samo ne zaboravite da se obučete ako imate video sastanak. 

2. Otvorite prozore 

Trik je u tome da otvorite prozore, ali da navučete zavese. Želite lagani povetarac jer nema ništa gore od sedenja u sobi bez vazduha. Takođe, ne želite da vam sunce dodatno zagreva sobu.

3. Pijte puno vode 

Čak i dok sedite, znojite se. Zato pripazite na unos tečnosti. Uzmite flašu vode i često otpijte gutljaj. Izbegavajte čaj ili kafu jer će vas kofein dehidrirati.

Foto: Shutterstock

Voda sa limunom

 

4. Promenite ishranu

Postoji razlog zašto leti jedemo salate - osnovni sastojak krastavca ili paradajiza je voda koja nam treba da bismo bili bolje hidrirani. Potrudiite se da napravite lagan ručak, zasnovan na povrću.  Istovremeno, smanjite unos mesa. Za razgradnju mesa telu treba više energije pa tako stvara toplinu.

5. Ne kupujte ventilator

Ventilator ne pomaže mnogo jer samo premešta vruć vazduh po prostoriji, a to vas neće rashladditi.  Ako već mislite da ne možete bez ventilatora, zamrznite dve boce vode i stavite ih između sebe i ventilatora. Tako ćete makar malo rashladiti vazduh.

Foto: pexels.com

 

 

6. Izađite napolje

Ako je napolju svežije nego u stanu, onda ima smisla često izlaziti. Prošetajte po bašti, sedite u parku. 

7. Ne radite napolju

Ako vidite nekoga kako sedi s laptopom u parku, to je verovatno neko ko ne zna ništa o toplotnim udarima. Ako pokušate da radite napolju nećete imati dovoljno koncetracije i bićete ometani mnogim faktorima. 

Može vam smetati svetlost sunca, vrućina ili insekti. 

8. Vozite se

Iako to nije baš ekološko rešenje, kad je stanje alarmantno ipak će pomoći. Ako u kući nemate klimu, u automobilu je sigurno imate. Ako vam postane preteško u stanu, provozajte se 10 minuta dok se ne ohladite.

9. Hladite zglobove

Koristan savet je da hladnu maramu stavite na deo iza kolena ili lakta, ili da mokar peškirić prebacite preko vrata. Hladni vlažni peškir koji ste prebacili preko vrata pomaže da se ohladi krvotok. 

10. Promenite radno vreme

Ako radite od kuće i šef vam to dopušta, pokušajte raditi u vreme kada su temperature niže. Možete započeti, na primer, u šest ujutro kako biste posao završili pre nego što postane prevrnuće. Takođe, možete raditi noću. Ostavite najtopliji dio dana za odmor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija