• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.01.2024

22:00

Zaradili ste infekciju bešike? Probajte ovaj narodni recept

Shutterstock

Zdravlje

Zaradili ste infekciju bešike? Probajte ovaj narodni recept

Podeli vest

U sinergiji, ovi sastojci postižu odličan efekat čak i sa tvrdoglavim bakterijama poput ešerihije.

Infekciju bešike prepoznaćete po peckanju, ponekad bolu tokom mokrenja, pritisku u bešici, stalnim, lažnim pozivima za mokrenjem, a u težim slučajevima i krvi u urinu. Ove zaista neprijatne tegobe muče sve veći broj žena, a kada jednom otvorite put zapaljenju, teško je posle rešiti ga se.

Antibiotici su često neophodni, ali pre nego što stignete do njih, na prve znake upale (lako ćete ih prepoznati ako vam se upala stalno vraća) probajte narodne recepte koje će podstaći ispiranje bešike, ali će istovremeno ojačati odbrambene snage vašeg organizma.

Bez obzira da li je uzrok vaše upale ešerihija koli ili ne, isprobajte prirodni preparat koji vam donosimo u nastavku. Da biste ga napravili, biće vam potrebna samo četiri sastojka koja verovatno već imate u svojoj kuhinji. To su limun, peršun, med i maslinovo ulje, piše Alternativa za vas.

U sinergiji, ovi sastojci postižu odličan efekat čak i sa tvrdoglavim bakterijama poput ešerihije. 

Foto: Shutterstock

Četiri sastojka protiv ešerihije 

Narodni preparat za upalu bešike - recept:

Sastojci:

250 g limuna (uključujući koru)
250 g meda (najbolje od žalfije)
250 g peršuna (listova)
2 dcl maslinovog ulja

Priprema:

Uzmite limun, zajedno sa korom i peršun i sitno ih iseckajte. Stavite u blender i dodajte med i maslinovo ulje. Mešajte dok ne dobijete kašastu smesu. Držite ga u frižideru.

Primena: 

Svako jutro uzimajte po jednu kašiku ove smese. Ova količina bi trebalo da vam bude dovoljna da eliminišete prve simptome infekcije. Pored ovog narodnog recepta, trebalo bi da pijete i čaj od peršuna.

Foto: Shutterstock

Čaj od peršuna

Pripremite ga tako što u ćete 2 dl ključale vode dodati kašiku peršunovog lista i ostaviti da lagano vri 5-10 minuta. Procedite i pijte dok je vruće.

Dodatni saveti za pomoć kod upale bešike

Pored korišćenja ovog narodnog recepta, obavezno pijte što više tečnosti tokom dana. Ovo će stimulisati ispiranje bešike i prisustvo bakterija će se smanjiti.

Konzumirajte fermentisanu hranu i pića bogata probioticima, kao što su kiseli kupus, kimči, kombuha, jogut, kiselo mleko, kefir... Probiotici čuvaju crevnu mikrofloru i smanjuju rizik od zapaljenja i infekcija bešike.

Izbegavajte kofein, nikotin, alkohol, začinjenu hranu i gazirana pića jer mogu da pogoršaju simptome upale.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija