• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

28.02.2024

20:00

Čudo neviđeno! Oživeo posle 50 minuta kada mu je srce stalo - doživeo nekoliko srčanih udara, reanimirali ga 17 puta (FOTO)

Shuuterstock

Zdravlje

Čudo neviđeno! Oživeo posle 50 minuta kada mu je srce stalo - doživeo nekoliko srčanih udara, reanimirali ga 17 puta (FOTO)

Podeli vest

Čovek po imenu Ben Vilson (31) zaprepastio je lekare kada je oživeo pole 50 minuta nakon što mu je srce stalo.

Bolničari su ga reanimirali neverovatnih 17 puta u očajničkom pokušaju da ga ožive nakon što se srušio kod kuće.

Napokon su pokrenuli srce i Ben (31) bio je u indukovanoj komi pet očajničkih nedelja.

Mislili da neće preživeti

Doživeo je niz novih srčanih udara, a devojci Rebeki Holmes (27) devet puta je rečeno da neće preživeti.

No, uprkos svim izgledima, Ben se probudio iz kome i u međuvremenu se potpuno oporavio.

Sada odbija da gubi vreme i zauzet je planiranjem svog venčanja s Rebekom, koja pripisuje zasluge svojoj ljubavi koja ga je izvukla sa ivice. 

 

 

Ozareni Ben rekao je za The Sun:

- Imam drugu priliku za život i iskoristiću je s Rebekom pored sebe.Tako sam zahvalan svima i što je Rebeka bila tu. Ne znam šta bi bilo sa mnom da je otišla.

Dodao je:

- Imam problema s govorom i pamćenjem, ali osećam se snažno i dobro. Ne sećam se da se nešto dogodilo ili prvih dana u bolnici, ali Beki je popunila praznine.To me je nateralo da poželim da iskoristim svoju drugu priliku. Svaki dan mi je sve bolje.

Ben se srušio u stanu, u južnom Jorkširu, prošlog juna nakon što je krvni ugrušak izazvao snažan srčani udar .

Neverovatno, Rebeka, je završila kurs iz prve pomoći na svom radnom mestu, pa je imala znanja iz CPR- a i mogla je skočiti u akciju.

- Kada su bolničari došli rekli su da ne izgleda dobro. Upotrebili su defibrilator da ga šokiraju 11 puta u 40 minuta pre nego što su konačno dobili otkucaje srca. Ali kada su ga izneli napolje u dvorište, ponovno mu je srce otkazalo i šokirali su ga šest puta u narednih 10 minuta i vratili ga u život - priča Rebeka.

Doživeo niz srčanih udara

Ben je prebačen u bolnicu i odmah mu je ugrađen stent. Stavljen u indukovanu komu, ali dva dana kasnije njegov mozak je otekao i Rebeki je rečeno da se pripremi na najgore.

Opet se povratio, ali sedmog dana njegovu porodicu pozvali su da dođu u bolnicu nakon što je doživeo više srčanih udara, jedan za drugim. U samo jednom danu rečeno im je tri puta da neće preživeti noć.

Preživeo je niz napada, otkazivanje bubrega i čak još jedan krvni ugrušak pre nego što se konačno probudio iz kome.

Njegova prva reč bila je "Rebeka".

- Bio je to prekrasan trenutak. Sve vreme bila uz njega, govorila mu da ga volim. Otpevala sam mu našu pesmu "Dream a Little Dream of Me", poprskala mu svoj parfem po jastuku i stavila medu koji mi je kupio s natpisom "Love you to the moon and back". Verujem da ga je moja ljubav vratila u život.

Nakon što je došao svesti, Ben je morao ponovo da nauči da hoda i proveo je 12 nedelja u neuropsihijatrijskom rehabilitacionom centru.

Ove nedelje se konačno vratio kući, osam i po meseci nakon srčanog udara.

Lekari su i dalje zbunjeni okidačem za njegov srčani udar, ali sumnjaju da je nedostatak vežbe i ishrane mogao biti faktor koji je bio okidač.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija