• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.07.2024

17:00

Vreli dani pretvaraju vaš krevet u žarište bakterija! Evo koliko često treba menjati posteljinu zbog znojenja!

Shutterstock

Zdravlje

Vreli dani pretvaraju vaš krevet u žarište bakterija! Evo koliko često treba menjati posteljinu zbog znojenja!

Podeli vest

Tokom vrelih letnjih dana, vaš krevet može postati pravo žarište bakterija zbog pojačanog znojenja. Stručnjak za čišćenje savetuje češće menjanje posteljine kako biste održali higijenu i zdravlje. Saznajte koliko često treba da perete posteljinu kako biste se zaštitili od potencijalnih opasnosti.

Tokom poslednjih nekoliko nedelja, tropske vrućine su mnoge naterale da sanjaju o hladnijim zimskim danima. Sa povećanim znojenjem koje dolazi sa visokim temperaturama, održavanje posebne higijene postalo je neophodno kako za telo, tako i za odeću i posteljinu.

Često menjanje posteljine postaje ključno, iako ste je možda nedavno zamenili, jer visoke temperature često znače i brže zaprljanje.

Stručak za čišćenje kaže da bez obzira da li je leto ili ne, posteljina mora da se menja češće!

- Optimalno je menjati posteljinu najmanje dva puta nedeljno tokom letnjih meseci, imajući u vidu pojačano znojenje tokom noći - naglašava Nik Ros, stručnjak za čišćenje iz Home Spirits.

- Često se čini da je prečesto pranje, ali sa mrtvim ćelijama kože, uljima i znojem, pravilo je prati čaršave čim se ne osećaju više sveže - objašnjava Ros.

Foto: Shuterstock

 

Ros ističe da je čist krevet i dobra higijena bez premca, posebno za one koji pate od alergija.

- Dva puta nedeljno pranje čaršava je pravilo za sve. Posebno kod onih koji muče muku sa alergijama, moraće strožije da se pridržavaju ovih pravila - objasnio je Nik, a prenosi "Srećna Republika".

Ros se takođe osvrće na pravilno pranje čaršava u bilo koje godišnje doba, naglašavajući važnost pranja posteljine na 60 stepeni, bez obzira što mnoge domaćice smatraju uštedom struje ako uključe veš mašinu na 30 stepeni.

- To je posebno važno jer veća temperatura uništava bakterije i grinje koji se sakupljaju u posteljini - istakao je. 

On dodaje da se električna energija može uštedeti ako se posteljina suši na svežem vazduhu umesto u sušilici, jer sunčeva svetlost istovremeno ubija mikroorganizme koji ne mogu opstati na njoj.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija