• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.03.2016

19:29

LJUTI ZBOG RUŠENJA KRSTA: Makedonci na protestu traže ostavku ministra policije!

Balkan

LJUTI ZBOG RUŠENJA KRSTA: Makedonci na protestu traže ostavku ministra policije!

Podeli vest

Na mirnom protestu koji je danas u Skoplju organizovao Svetski makedonski kongres (SMK) zatražena je odgovornost i ostavka ministra unutrašnjih poslova Olivera Spasovskog zato što je policija dozvolila aktivistima albanske Demokratske unije za integraciju (DUI) da sruše temelje za podizanje krsta u skopskom naselju Butel i tu podignu šatore, prenose makedonski mediji

Učesnici protesta su zatražili da Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije stvori uslove da se nastavi izgradnja krsta, prenosi MIA.

Lider Svetskog makedonskog kongresa (SMK) Todor Petrov upozorio je da ova organizacija neće dozvoliti da opština Čair postane geto u Skoplju, kao i da neće dopustiti sirijski scenario u Makedoniji.

On je dodao da je neprihvatljiva mržnja prema krstu. 

Najuticajnija albanska partija u Makedoniji - DUI prekinula je danas privremeno protest protiv izgradnje velikog krsta u skopskoj opštini Butel zbog Zadušnica, koje obeležavaju pravoslavni hrišćani, javili su skopski mediji.

Mediji su javili da su aktivisti sinoć rasturili kamp postavljen na mestu koje je opština Butel odredila za izgradnju krsta, a iz te partije novinarima je rečeno da se povlače kako bi, kako se navodi, pravoslavni hrišćani danas mogli slobodno i bez problema da obeleže Zadušnice, dan kada se izlazi na groblja.

Situacija u Skoplju danas je mirna posle protesta DUI u kojima su sinoć povređena tri policajca u skopskoj opštini Butel.

 

PROČITAJTE JOŠ:

(VIDEO) NASILJE ŠIPTARA U SKOPLJU: Demonstranti sprečavaju podizanje pravoslavnog krsta!

(VIDEO) ŠIPTARI OPET DIVLJAJU! Tuča Albanaca i pravoslavaca na trgu u Skoplju!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Ко зна, сем Бога зашто је то - добро..?! Да Македонци коначно препознају где им је место и Православна, Светосавска - душа,,?!

Dragomir

pre 8 godina

Грци,македонци,срби,црногорци и италијани увелико се премају за СВИ АЛБАНЦИ У АЛБАНИЈИ!Зар да омалена држава без икакве снаге заузима територије околних држава ЗАХВАЉУЈУЋИ НАТАЛИТЕТОМ!Зар да шака албанских окупационих снага које је Тита намерно пустио заувек држи срце Србије Космет?Колико наших шиптара који су српскога рода живе као робови под окупацијом албанаца?Допусти им се отимање суседних територија у опасност долазе целе државе.Муслимани из Босне ће их нерадо прихватити а онда јао си га Хрватсој.Бугарска неће дозволити заузимање Македоније.Није њој стало до Македоније већ,како написах,падне ли Македонија Бугарска је следећа?

MiroslavBB

pre 8 godina

Nema sanse da se Makedonija izvuce iz 'zagrljaja gradjanskog rata'?! Citav region ce planuti poslije toga ... A i vrijeme je, dosta ste du*e 'prodavali' bjelosvjetskim mocnicima za radi odrzavanja vjestackog mira!!

mica

pre 8 godina

Braco Makedonci! Ne zovite nas u pomoc. Dosta smo krvarili zbog laznog bratstva, praveci tudjinu drzave. Posle ste nem gurnuli noz u ledja i medju prvima priznali drzavu nakazu, kosovo. Dosta vise nase krvi zbog tudjih avlija. Obratite se na drugu adresu.

Milance

pre 8 godina

Ne sluti na dobro svakako.Mi u toj situaciji ulazimo kao lose opremljena i nemotivisana vojska.Samo da se ne prelije kod nas.Vucic nece Rusku bazu u Nisu,sad use i u svoje kljuse.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija