• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

25.10.2017

14:25

CRNO MU SE PIŠE: Interpol raspisao crvenu poternicu za Todorićem!

Balkan

CRNO MU SE PIŠE: Interpol raspisao crvenu poternicu za Todorićem!

Podeli vest

Nakon Evropskog naloga za hapšenje, koji važi samo u zemljama Evropske unije, Interpol je danas raspisao crvena međunarodnu poternicu za vlasnikom Agrokora, Ivicom Todorićem, prvooptuženom u aferi u vezi sa tim koncernom

Crvena međunarodna poternica znači da bi Todorić trebalo da bude uhapšen u svim zemljama članicama Interpola, kojih je 186, i o tome bi odmah trebalo da bude obaveštena i Hrvatska da bi podnela zahtev za izručenje, preneli su hrvatski mediji.

Inače, Todorić je jedini od 15 okrivljenih za dela iz oblasti privrednog kriminala kojem je Sud odredio pritvor u odsustvu.

Vlasnik Agrokora, međutim, tvrdi da će biti dostupan pravosudnim organima, ali da ovih dana priprema svoju odbranu.

On, naime, optužuje vladu Andreja Plenkovića da je predložila usvajanje posebnog zakona Lex Agrokor s ciljem da nacionalizuje njegovu imovinu.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija